От мобилни телефони до цифрови камери
Vectra - специалист
Извинявам се за прашясалата тема...

Та, таванчето е вече факт, панелите са на местата си. Жената е доволна(по-важното де.. :lol: ), обаче на мен ми иде малко в повечко светлото, така че пак идва на дневен ред димирането.
Направил съм димиращия модул с разни екстрички.
-димиране по два канала
-плавно включване
-запаметяване на нивото на димиране (при последващо включване достига до зададеното последния път ниво)
-управление по блутут от смартфон
-блитц ефект за по-веселите диско моменти :cool:

Теста правих с един траф от рисивър 42V(53V след изправяне и филтриране).Напрежението не достига за пълно светене на панела, но за тест става.А и не се събира на тавана. Бая големичък е.

Можете ли да ми препоръчате някаква по-елементарна схемичка на импулсно захранване 60V 4-5А :?
Нещо например такова:http://danyk.cz/iz_2_35_en.html

Абе търся вариант за захранване.... :?:
hidrazin - майстор
Има LAN захранвания по 60V ама цената няма да ти хареса.
http://www.zahranvane.com/uVPS60
Ей туй един продава такива почти на половин цена - нека не се брои като реклама.
Не го познавам човека.
Два броя захранвания VPS60H 60V DC 270W 4.5
:partyman:
Vectra - специалист
Много благодаря за линка. :prayer:
Вярно че цената не е ниска, но пък ще ми спести доста главоболия, ако реша сам да си правя импулсно захранване.
Имаш ли някаква представа относно размерите му и дали се охлажда с вентилатор? Имам ограничение в размера да е не повече от 6см, а и няма да е особено приятно над главата да ми бучи вентилатор.

P.S. Сега видях от първия линк, че размерите са колкото на стандартно комп. захранване (поне така изглежда) и е с вентилатор.
Тоест почти сигурно няма да ми свърши работа. Ще се наложи да се разкоства за да може евентуално да се събере в 6-те сантиметра, което не е сигурно.....А и вентилатора.....
hidrazin - майстор
Vectra написа:
Сега видях от първия линк, че размерите са колкото на стандартно комп. захранване (поне така изглежда) и е с вентилатор....
Абе не е колкото комп захранване. То си пише - 106х126х63мм.
Обаче наистина заради вентилатора ще е проблем.
Vectra - специалист
hidrazin написа:
Абе не е колкото комп захранване. То си пише - 106х126х63мм.
63мм е чудесно, влиза в таванчето....Виждал ли си такова захранване разкостено? Ако има възможност да му турна допълнително някакъв радиатор или направо го хвана за ЦД профила? То така или иначе ще работи около и под половин мощност, така че едва ли ще грее много. Виждал съм комп. захранвания/китайски!/ работили години със задръстен вентилатор. Другия вариант е да преместя вентилатора странично и да му сваля оборотите за да не се чува.

Хрумна ми и друга идея :idea:
5бр 12V 4-5А захранвания последователно. Не съм гледал, но сигурно могат да се намерят за под 10лв. Така един прекрасен ден ако 60V лента в панелите сдаде багажа, мога да я подменя с 12V и да ползвам същите адаптори всеки самостоятелно за неговия си панел.....
hidrazin - майстор
Е гледай де, то на първи линк го има разкостено:
http://www.zahranvane.com/uVPS60
Там като гледам радиатора е само една сгъната алуминиева ламарина.
Май ще има място да му пригодиш радиатор с повече ребра и да е по-широк от платката - демек дълъг.
fox_vt - майстор
Vectra може ли да пуснеш някое кадро на тавана който си направил със панелите? Обмислям една идея за окачен таван със такива панели но сам ще си ги правя все пак на цената на един ще направя половината :) Идеята ми е да ползвам слаба лента от рода на 3528,евтина и не грееща пък и в панел ще има над два метра.Панелите ще са минимум 5 максимум 9 разположени шахматно.В поне три от тях ще има и RGB лента за филмови вечери или други вечери :lol: .
Draganov - специалист
Колеги,имам въпросчета около този клип:
[youtube]https://youtu.be/rUeLys4wscQ[/youtube]

1.Защо на панела пише - Input 220V / 50 Hz а на свързания към него драйвер - Output DC 24-48 V ?
2. Може ли към такъв панел да се свърже димиращ драйвер ( магазинерката,естествено,не е сигурна може ли,не може ли.)?
hidrazin - майстор
1. Ми щото и те не разбират какво продават. Затова. А на панела ако му пуснеш директно 230V ще замине за вечните панелени полета.
И другото е защото вероятно се продава заедно с драйвера. За това не съм много сигурен.
2.Вероятно няма да има никакъв проблем. Мисля че такъв димиращ се драйвер ще свърши работа:
Димиращ се Драйвър за LED Осветителни тела с мощност от 9W до 12W
Draganov - специалист
10Х !
То видеото е от същия сайт.Озадачи ме изходното напрежение на драйвера.защо е от...до , но вероятно означава че според товара си променя изходното напрежение за да осигури константен ток. :prost:

Тема "Димиране на LED панел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: