От мобилни телефони до цифрови камери
Curiosity - помощник
sstefanov написа:
Зарядното за лаптоп е еднополярно и е с 2 извода. Как мислеше да го включиш към трите извода за захранване на усилвателя?
Как със 100 вата захранване и КПД 60% на усилвателя ще захраниш 130 вата колона?

Добре е да се образоваш преди да си започнал да гориш чаркове. Иначе е по-скъпо. :-D
Е все пак образованието струва нещо. :wink:
martosound - специалист
Здравей,

Имай предвид, когато монтираш интегралните схеми на охладител, че корпусът им е свързан вътрешно към 8 краче. Следователно корпусът ще бъде свързан към минусът на захранването и е най добре да сложиш изолация между чипът и радиатора - слюда намазана със силиконова паста. Трябва да се сложи и изолационна втулка на винта, който стяга интегралната схема. Така спокойно охладителят може да се монтира към шасито на усилвателя.

:yawinkle:
nikolovvd - майстор
Или на всяка интегралка отделен радиатор, който не трябва да опира никъде другаде.
Curiosity - помощник
Момчета имам проблем с намирането на това двуполярно захранване.
Ако някой има предвид от къде да го купя или да ми направи едно ще бъда много благодарен !
hidrazin - майстор
Наистина вече имаш проблем. Първо ти трябва трансформатор. Нещо такова:
https://vikiwat.com/toroidalen-transfor ... 37890.html
После изправител с кондензатори.
Като си помисля колко ще ти легне и ми става лошо.
За толкова щеше да си вземеш готов усилвател.
:partyman:
sstefanov - майстор
По-евтиния вариант, който ще работи с еднополярното захранване е този, например:
http://www.aliexpress.com/item/1-Pcs-TP ... 43531.html
DundyTheCroc - майстор
Трансформаторите не са евтини, навремето като се занимавах с разни усилватели си ги навивах сам, ползвах стари трафове от лампови радио и телевизионни приемници. Още ми се въргаля един 250 вата, ама си го пазя за бъдещи проекти, а един 500 вата дъни здраво при един приятел от много години.

Тема "КИТ УСИЛВАТЕЛ 2X100W СГЛОБЕН TDA7293 -Как да го свържа!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: