От мобилни телефони до цифрови камери
petar2kolev - специалист
Благодаря за отговорите, но не се наблюдават такива размазвания и отслабване на контраста и т.н.
masterrichi - специалист
mitcd написа:
Да графиката им правеше „маймунки”.Обаче имаше начин да се оправят,като им пуснеш на захранването +12 В за 5-6 сек.докато се напече.После го запояваш пак на 5 те волта ако тръгне –ОК слагаш радиатор,паста и си готов,ако ли не в коша.От 3 дефектирали процесора два стават.
Това е много глупав метод с по високото напрежение не го практикувайте,по добре го нагрейте с духалка 30 сек.90% от случаите става.
masterrichi - специалист
todortv написа:
Обикновено дефекта е в началото след пускане на телевизора и след
това все по-рядко и се дължи на износване на кинескопа.Решението за
известно време е намаляване на напрежението на втора решетка,с което
изображението ще стане по-тъмно,което може да се компенсира с повишаване на яркостта.Дано съм бил полезен.
Тука проблема е друг ,има изсъхнал кондензатор на захранването на видеоусливателите напрежението трябва да е 180 в.ако е около 130 в. сменяй кондензатора 4.7µf/250v.
masterrichi - специалист
metal написа:
имам един стар телевизор FUNAI TV-2000A MK7 който както си работеше един ден рекох да го включа,но нищо не стана занесох го на майстор той като го включи и тръгна, изглежда трябва да има нещо разпоено щото като го нося с колата дето се тресе по пътя и се оправя
някой знае ли каде точно трябва да се е разпоило за да прави така?
някакви предположения?
Тука имаш изсъхнал кондензатор в захранването 220µf/16v.
stefan_gb - специалист
По такова описание нама как да се даде някаква точна насока за проблема, дори е възможно и проца да прави белята.
Иначе като усилиш контраста и яркоста докраи засилва ли се явлението?

masterrichi да не си ясновидец ? Не всички повреди се дъллжат на флошени филтрации !
masterrichi - специалист
stefan_gb написа:
По такова описание нама как да се даде някаква точна насока за проблема, дори е възможно и проца да прави белята.

masterrichi да не си ясновидец ? Не всички повреди се дъллжат на флошени филтрации !
Не съм ясновидец просто това ми е професията от 18 години.
petar2kolev - специалист
stefan_gb написа:

Не. Симптомите не се променят. Има случаи когато изобщо не подскача образа. Вчера пък сам се спря. За това си мисля че може или да е захранването нещо или процесора.
stefan_gb - специалист
Като спря в стендбай режим ли мина или загуби захранване, обясни по добре за прескачането или имаш вредвид загуба на видеосигнал?

masterrichi ок, не се съмнявам в възможностите ти но толкова категоричен отговор за дефекта ....
todortv - майстор
petar2kolev написа:
както си работи телевизорчето прекъсва за миг изображението
Обесни по-точно- прекъсва или подскача?
petar2kolev - специалист
todortv написа:
petar2kolev написа:
както си работи телевизорчето прекъсва за миг изображението
Обесни по-точно- прекъсва или подскача?
По скоро е подскачане на образа и се възстановява пак.

Тема "проблем с FUNAI TV-2000A MK7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: