нед дек 12, 2021 9:41 amVectra написа: ... и една SD карта....Човека иска да го вижда от вън. Не е ясно какъв е интернета, адреса му постоянен ли е. Рутера какво може и т.н.
За това предложих на оракъл виртуалката.
вт дек 14, 2021 3:26 pmradius написа: Дотук благодаря на всички за насоките.Ако трябва помощ с каквото и да е свързано по темата - питай... Правил съм го всичко. От свързване на датчиците с кабелчетата, до качване на данните в база данни и визуализиране.
Първо да подкарам нещата, пък после ще пробвам варианти за качване на карта или облак. Подсигурих се хардуерно с 2 NodeMCU, breadboard с кабелчета и 2 датчика DS18B20, един в ТО92 и един водоустойчив.
То тва ако е електроника - едно време един кашон бях напълнил с платки за усилватели и периферия около тях. Но тогава си беше хардуерна изработка, азотен окис се носи из тоалетната, а сега бодеш елементите и почват драйвери, ардуино софт, библиотеки, питони![]()
Но пак го има елемента направи си сам (т.е. направи като еди кой си), т.е. има тръпка.
чет дек 16, 2021 3:41 pmradius написа: Дотук добре, подкарах с 2 датчика, после качих и уеб сървър.
esp.jpg
Направих си акаунт в thingspeak и успея ли и там, значи проекта е успешен.
Иначе ми излезе към 15лв датчика и платката, т.е. вмествам се дори в кило гаден салам![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: