• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
От мобилни телефони до цифрови камери
DundyTheCroc - майстор
Ако искаш може и повече, не ги продавам, спасявам ги да не отидат в на бай Манго буса за скрап.
gogo7777 - майстор
пон мар 03, 2025 8:08 pmDundyTheCroc написа:
Ако искаш може и повече, не ги продавам, спасявам ги да не отидат в на бай Манго буса за скрап.
Само едно максимум две ще ми трябват. :)
:partyman:
hidrazin - майстор
пон мар 03, 2025 7:43 pmgogo7777 написа:
Ами нали се разделя още при АС и после са изправителите. Това не е ли галванично разделяне :?
Ми дай на късо "+" на единия грец с "-" на който и да е от другите грец-ове и много бързо ще разбереш дали са галванично разделени... :cool:
P.S. Абе нещо съвсем се обърках с твоите напрежения и токове... :shock:
Я сега кажи ТОЯ траф по колко волта ще е всяка намотка и за колко ампера.
Добре де, ако е само една ОБЩА - за колко волта и колко ампера трябва да държи?
ivanovbg - майстор
пон мар 03, 2025 7:56 pmDundyTheCroc написа:
Моето решение е импулсно захранване от сървър HP, имам много, лесно се модват да стартират при подаване на захранването, изход 12 волта 65А да кажем.
Дали могат да се подигнат на около 13-13,5в ? Ако мога да се наредя на опашката за 2бр?
batkoce - специалист
пон мар 03, 2025 7:48 pmgogo7777 написа:

Не. Тук са от 1,5V и надолу.
Това означава ли, че ще се прави линеен стабилизатор, който ще се регулира от 0 до 1,5 волта?
hidrazin - майстор
пон мар 03, 2025 8:59 pmbatkoce написа:
... ще се регулира от 0 до 1,5 волта?
Е те там ще е голям и ... не много приятен.
Особено пък под 1-1,2 волта... :)
Даже не се сещам какво ще "галванизира" под 1,5V освен ако не са Лантаниди, Актиниди, Скандий, Итрий, Хафний, Цирконий, Барий ...
Иначе лошо няма. И аз си падам по редките и странни неща. Даже в момента "работя" по една уникална рецепта без аналог.
Докато не се хванеш, НЕ СТАВА !
DundyTheCroc - майстор
пон мар 03, 2025 8:45 pmivanovbg написа:
Дали могат да се подигнат на около 13-13,5в ? Ако мога да се наредя на опашката за 2бр?
Защитата им за високо напрежение задейства някъде на 13.65-13.7 волта, имам едно моднато с външен потенциометър на 13.6 и работи безпроблемно.
gogo7777 - майстор
пон мар 03, 2025 7:48 pmgogo7777 написа:

Не. Тук са от 1,5V и надолу.
Това означава ли, че ще се прави линеен стабилизатор, който ще се регулира от 0 до 1,5 волта?
Чак от 0 не, чипа не позволява толкова ниско напрежение.
gogo7777 - майстор
пон мар 03, 2025 10:14 pmhidrazin написа:
... ще се регулира от 0 до 1,5 волта?
Е те там ще е голям и ... не много приятен.
Особено пък под 1-1,2 волта... :)
Даже не се сещам какво ще "галванизира" под 1,5V освен ако не са Лантаниди, Актиниди, Скандий, Итрий, Хафний, Цирконий, Барий ...
Иначе лошо няма. И аз си падам по редките и странни неща. Даже в момента "работя" по една уникална рецепта без аналог.
Докато не се хванеш, НЕ СТАВА !
Ниските напрежения са за електролити с разтворими аноди. Елекгролити за лантаниди не съм имал и дори незнам дали има такива.
Ето за медна вана с катодна мед за аноди за дебело дребно кристално и твърдо напластяване. Още я разработвам.
Прикачен файл:
20250202_125228.jpg
hidrazin - майстор
пон мар 03, 2025 10:58 pmgogo7777 написа:
Ниските напрежения са за електролити с разтворими аноди.
...
Ето за медна вана с катодна мед за аноди за дебело дребно кристално и твърдо напластяване. Още я разработвам.
Медната вана - готино.
Аз (както знаеш) никога не съм бил силен в галваниката. По по-"хард" реакциите съм. :-D
Сега работя/обмислям един бъркоч, ама колкото по-го мисля, толкова повече страх ме фаща.
Иначе ще ми спести много ядове, време ... Абеее.... мисля. И както си мисля, така се Фащам че само си стоя. :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "С един траф няколко захранвания" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: