От мобилни телефони до цифрови камери
vvventsi - специалист
Като гледам адаптера дето си го показал на него пише (2А) ток!както ти казах има голяма вероятност да не ти достига тока който иска апарата ти за да заработи!.И за крушката дето си я пробвал това не прави 30W, както си казал напрежението ти е спадало на 2.3V на такова напрежение крушката е гълтала около 3A което прави около7W ако изобщо тя е 30W както казваш,намери захранване да дава 2A при стабилно 3V!!!
bip - специалист
vvventsi написа:
Като гледам адаптера дето си го показал на него пише (2А) ток!
И аз това гледам, само че някой беше измерил и писал в Интернет, че апаратчето черпи 850 mA и то само когато си отваря обектива. Предполагам, че с 2A просто светкавицата ще зарежда по-бързо.
vvventsi написа:
намери захранване да дава 2A при стабилно 3V!!!
На компютърното захранване пише, че дава 10 A при 12 V и 25 А при 5 V. Което трбява да означава, че след като стабилизирам напрежението с направения от мен стабилизатор той трябва да е поне 1.5 A при 3 V.

Свързах по-стабилно изводите от стабилизатора към клемите за батериите, в правилния поляритет :), и апаратчето тръгна :rolleyes:
Сега трябва да измисля някакъв по-удобен и стабилен начин за тази връзка и ще го ползвам така. Зарязвам опитите да пусна ток през входа за адаптер.

Благодаря на всички за помощта!
vvventsi - специалист
аз не мога да разбера защо ти трябва това да ти работи апарата от мрежата,филм ли ще снимаш с него във вас?
bip - специалист
vvventsi написа:
аз не мога да разбера защо ти трябва това да ти работи апарата от мрежата,филм ли ще снимаш с него във вас?
Точно така! Сериозно, кадър по кадър и после става малко филмче.
Но разбира се, захранването от мрежата е полезно и ако искаш да направиш фотосесия на някой.
Или пък дебнеш даден момент и са ти нужни 300 снимки, за да го уцелиш :)
Има си много предимства.
DZK
Здравейте, аз търся същата схема,но за по-голям ток. Искам да димирам едни халогенни крушки 12V/55W,но не знам как трябва да се направи ,за да издържи натоварването? Става дума за автомобил,така че трябва да си е 11.5~14.5V DC -> 9V DC. Идеята е да се направят дневни светлини чрез секцията за дълги,но в никакъв случай не мога да ги пусна направо,защото отвратително мразя някой да кара на чисти дълги,било то и през деня. Фабричните системи за дневни светлини чрез крушките за дългите работят на 9V,затова и се спрях на това напрежение. 7809 е ясно,че няма да свърши работа,но с LM338 по дадената по-горе схема ще стане ли,или ще изгърмят? :?
sstefanov - майстор
Избраните от теб ИС са за малък ток и няма да станат в случая. Потърси във форума, има няколко теми по твоя въпрос.
DZK
Намерих теми за купешки устройства за дневни светлини,а мен това не ме устройва. Схеми не успях да намеря. Сега пак ще се зарова в търсачката,дано по-успешно.
popovvv - специалист
До DZK,
Ето една схема,но не зная дали ще намерите необходимите елементи.BTS555 e скъп.SBL2040 въобще не видях да се продава в нашите магазини.NE555 е много разпространен и евтин.

Прикачен файл

DRL_BA3.gif
DRL_BA3.gif (110.16 KиБ) Видяна 2696 пъти
sstefanov - майстор
Добре де, има си теми по въпроса, защо пишете тук?
MamaMy - майстор
Във VW форума ти дадоха съвет. Защо не ползваш директно едно устройство от колегата LR? Неговите са с димиране на няколко степени и един милион глезотии плюс изпращане до в къщи. Монтират се лесно и няма недоволни. Като цена излизат съвсем прилични. Ако трябва аз да го правя ще си купя от него. Само частите излизат почти на тази цена.

Тема "От 12V DC -> 9 V DC?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: