От мобилни телефони до цифрови камери
новия12 - специалист
да колега Светлинис - точно така... :)
solo5 - майстор
Изместих ключът на място с лесен достъп :roll:
Но заради темата ще пусна снимки на ключ за осветление с дистанционно които намерих в нета.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това е ДВОЕН Ключ Осветление със Дистанционно sn-25 с цена от 25.50лв
Има и единични такива.
Може да има и други подобни, както и същият ключ на различна цена няктде в нета
Светлинис - специалист
Здр, А дали може да се разшифрова китайския от схемата на задната страна на ключа? Тоест този дали има нужда от фаза и нула ?
новия12 - специалист
в интерес на истината аз също видях за пръв път тоя ключ преди седмица на димитровградския пазар... единичния беше 12 - 13 лв... двоиния 15 - 16 лв... а имаше и четири степенен на 20 лв ...
Shark - специалист
Някой монтирал ли е от тези ключове, качествени ли са?
kotyo - специалист
Отворих моя, да го разгледам. Реленцата имат и нормално затворен контакт, но той, естествено, не е изведен и кротко си стърчи през една дупчица в платката. Друг е въпросът, каква полза има от този ключ в девиаторна схема. И да, има нужда от два захранващи проводника, което е гадно, но при достатъчно желание може да се дръпне една нула отнякъде. Особено ако инсталацията е в гофре.. :cool:
ivanovrg - специалист
новия12 написа:
а имаше и четири степенен на 20 лв ...
аз съм монтирал 3 такива(взех ги по скъпо) и трите са повредени
така че не ги препоръчвам
spokoen - специалист
Колеги темата и идеята ви е страхотна и затова ще си позволя да задам моя въпрос тук и да не пускам нова тема.
Трябва ми в офиса дистанционно управление на контакти (ако е възможно и на ел. ключове за осветление) с цел в края на работния ден да спираме тока там където трябва и така хем да сме сигурни, че не сме оставили нещо да работи, хем да пестим ток. Местата които искам да се управляват дистанционно са:
1. разклонител, който захранва (пс, телевизор, лампа и радио)
2. разклонител, който захранва (пс, климатик, рутер и телевизор)
3. разклонител, който захранва (готв. котлон и кафе машина).
4. ключ за осветление (под въпрос, ако е възможно без монтаж на нови ключове)
Трябва ми най-напред сигурно дистанционно, така че да не се включва примерно от дистанционното на съседа или когато звъни някой гсм. Трябва да лови през 1-2 стени. За предпочитане да бъде отделно дистанционно, а не на нашия телевизор, за да не го бъркаме и да стой до входната врата.
Хареса ми предложението на naB4o за радио управление, хареса ми предложението на piron45 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3072 , хареса ми и предложението на perko http://www.stbbg.com/?page_id=21&record_id=8821. Също така намерих тези модули http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=12021, които според мен ги има и в конрад и лесно са достъпни. Въпросът е кое е най-подходящото за моите условия? Предложението на perko, като че ли е най-лесно и компактно, но не знам дали няма да има проблем с управлението на разклонителите и многото уреди прикачени на тях. Дистанционното и целия модул от piron45 също така ми харесва, но дали лесно ще го монтирам преди всеки (или вътре във всеки) разклонител и ел. ключ? Изобщо даите съвети и мнения! Благодаря много предварително :)

Тема "Ключ за осветление с дистанционно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: