От мобилни телефони до цифрови камери
chano3891 - специалист
няма ли кои да помогне.
MamaMy - майстор
Оживяването на схеми някой път съвсем не е проста задача и изисква известно изследване на проблемите. Това се състои в измервания и изводи кое не е наред. Аз ти дадох съвет от какво да почнеш за да установиш в коя част от схемата ти е проблема, но съдейки по отговора ти, не разбираш достатъчно. В такъв случай няма как да ти се помогне.
Щом не можеш да работиш по метода "нагодяев" се налага да пробваш други схеми докато попаднеш на някоя тръгваща от раз :)
chano3891 - специалист
Извинявам се ама никои нищо не ми е казвал за схемата. Тя вече работи с малко опити стигнах почти до желания успех. Че познанията по електроника са ми слаби е вярно все пак завърших електротехника и след това ми доиде музата за електроника. Наздраве и лека вечер на всички.
Найденов - специалист
Кой резистор е "1mo" по схемата? Може би имаш предвид елемента, обозначен с Р- 1М? Това е потенциометър или по- скоро тример- потенциометър (донастройващ потенциометър) със стойност 1 мегаом, чрез който си настройваш схемата, за да работи така, както искаш .
Освен това след като не си намерил оригиналния транзистор и си го заменил с аналог, сравни ли характеристиките им- не само по структура, проводимост, работно напрежение, ток и честота, ами и по коефициент на усилване?
Ако си изпълнил всичко и въпреки това схемата не тръгва уставно- значи нещо си объркал. Остави я настрана и си почини малко от нея ( да ти отлежи в акъла, както те посъветва MamaMy). А през това време може да пробваш другите схеми, които ти бяха показани.
chano3891 - специалист
Мерси на всички схемата е готова. Не е с желания ефект но и на 90 волта стартово напрежение е по добре от 230в.
Използват този модул - AOL DS12A или AOL DS16A.
Но в България ги няма.
Някой използвал ли ги е?
Използват този модул - AOL DS12A или AOL DS16A.
Но в България ги няма.
Някой използвал ли ги е?

Тема "Помощ за ъглошлайф-схема за плавно стартиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: