От мобилни телефони до цифрови камери
fox_vt - майстор
Не мога да видя хубаво но тя е почти накъсо толкова са близо пластината на + и корпуса.Иначе щом на токоизправител на 1,2 волта тръгва значи и тая е такава,вземаш я и си избираш една със същите габарити кадмиева или още по добре металхидридна и си ти.
zimel - специалист
На мен ми се струва, че вече се е изфъцкала :? . Видимо - това бялото и кафявото хич не ми харесват.

Фокс, не е много логично да се започне от батерията, защото в повечето, тя подържа енергозависимата памет на устройството, a не да захранва цялото у-во.

Затова , казах по-горе, че човек трябва първо да се ориентира в схемното решение на производителя.
Последна промяна от zimel на пет авг 03, 2012 8:43 am, променено общо 1 път.
fox_vt - майстор
Да ама след подаване на напрежение на изводите на батерията и устройството тръгне кво си мислиме :) Аз поне си мисля че батерията е изтощена и вариантите остават само 2 или тя е амин или зарядното и.И пак стигаме до прочутата дедукция която ни помага след използване на мултицет (без него няма как да минем) да разберем на де ще заплува тоягата.
MamaMy - майстор
Да. Батерията е само с един елемент вероятно 1,2 или 3 волта. Тук специално няма памет за поддържане. Тя служи като кондензатор на захранването и като захранване когато няма ток.гаранция е изтекла.
shadow__01 - майстор
MamaMy написа:
Да. Батерията е само с един елемент вероятно 1,2 или 3 волта. Тук специално няма памет за поддържане. Тя служи като кондензатор на захранването и като захранване когато няма ток.гаранция е изтекла.
Както писах по горе, ако му се намери и зъбно колела ще стане работещ часовник.
Благодарение на тези прозрения спасих един http://www.muzeumenergetyki.org/okres-p ... r-90-33-10 и сега си работи.
hidrazin - майстор
Фокс, не е много логично да се започне от батерията, защото в повечето, тя подържа енергозависимата памет на устройството, a не да захранва цялото у-во.
Тамън тъй. Ще му поддържа настройките на биоса. :roll: Тоя часовник работи на същия принцип като обикновените китайски
часовници за стена. Та и този акумулатор храни всичко и поддържа работата когато няма мрежово. Докато ей тея са само механични и даже
си нямат и пружина. Та като спре тока спират и те. Като дойде продължават от дето са спрели. Иначе са пък много удобни за заряд на акумулатори.
С такъв съм направил заряда на един електрокар. И да спре тока, като дойде електрокара си получава необходимия заряд.
Изображение
:partyman:
zimel - специалист
Май не бях ясен в обясненията или някой чете на кръст постовете, иронията с биоса е излишна и ако прочетеш по-внимателно темата ще разбереш защо.

Правил съм си електронен часовник преди повече от 12 години, така че , и без да познавам специализирания чип мога да се ориентирам какво трябва да прави.

Стефанов ни даде жокер и мисля, че добре се ориентирах по него- не се занимавам с електроника от доста години.

Мисля, че не е зле? А? :? Като за неинжинер... ,а любител е прилично... ти как мислиш?

Ама прочети отново темата на трзво!
shadow__01 - майстор
Тези модели Фонотроника 1 и 2 http://www.google.bg/imgres?hl=bg&clien ... 2,s:0,i:73 http://www.google.bg/imgres?hl=bg&clien ... 6,s:0,i:86 са изцяло електронни и имат кондензатор който поддържа нареченият вече "BIOS". Когато спре тока индикаторът не показва никакъв час, но микропроцесорът го отчита захранван от кондензатор който механичен часовник би изразходил за една секунда. Дават му 10 дни следене на времето и помнене на настройки ако тока е спрял. При възстановяването на напрежението показаният час е точен и часовника продължава да си включва и изключва според първоначалните настройки.
Това са едни от най-стабилните електроконтактни часовници които съм виждал. Захранването им е с трансформаторче, изправител, филтър и стабилизатор. Имат дори и предпазител. Тези модели за 24-часови. Възможно е да има и седмични, но не съм виждал никъде. Всички китайски ментета с калпави процесори и орязани от към елементи в захранванията им съм ги виждал за по 12 лева някъде най-евтините. Някой дори нямат и батерия и не помнят нищо след изключването им. А колко много е писано по форумите какви боклуци са и колко често се развалят.... Никога не бих сложил такъв дори и на лампа. Има едни май бяха Щнайдерски седмични или месечни, може би и годишни които струват над 200 лева. Поставят се на стандартна шина за табло и са големи около 4-5 предпазителя. Поради високата си цена не се харчат почти никъде, но са много по добри от тези за 20 лева например.
miroton - майстор
Български часовник с китайски части :lol: :lol:
MamaMy - майстор
Дали не ги правят и тях в завода на Дейзи в Китай както електромерите?

Тема "Електроконтактен часовник - поправка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: