• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
От мобилни телефони до цифрови камери
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
Ще можеш да го регулираш някъде в обхвата 12-17 волта. Този чип е калпав за переделка.
Май ще имаме още едно утрепано захранване. :) Като си го пуснал вземи му смени електролитите....
Извинявай, за тъпия въпрос, но какво точно значи "переделка", че гугъла не го превежда правилно?
Електролитите му са като нови и няма никакви следи от използване като прахоляк заклещен под и между елементите.
Имам някой останали кабели и ще видя дали ще ги слагам. Двоумя се защото на празен ход ми дава вместо 13.3-4V, а на петицата има 5.7V
MrMurdjo - майстор
shadow__01 написа:
hidrazin написа:
Ще можеш да го регулираш някъде в обхвата 12-17 волта. Този чип е калпав за переделка.
Май ще имаме още едно утрепано захранване. :) Като си го пуснал вземи му смени електролитите....
Извинявай, за тъпия въпрос, но какво точно значи "переделка", че гугъла не го превежда правилно?
Нещо като перестройка :)

делать - от същия славянски корен са дело, делник, неделя, безделник - правя, изработвам, работя
переделать - преработвам
Сделано в СССР - издялано в СССР :-D
pansim - майстор
Зарязвай го! Няма да се справиш с преработката с този чип, след като не успя да преработиш с ТЛ494. Тази 6105 е по - интелигентна и трябва да я лъжеш за изходните напрежения.
shadow__01 - майстор
pansim написа:
....след като не успя да преработиш с ТЛ494.
Как да не съм успял? Успях, но му дойде времето и се развали. И без това си беше старо. Поне изкара малко повече от месец.
А относно това не може ли да се вдигне малко напрежението поне да изкара 13.8-14V да стане на зарядно за акумулатор? И без това си ги има минимум 20A като се комбинират двете 12-ки.
hidrazin - майстор
За това напрежение по-горе съм ти дал линк за преработка на захранване точно със същия чип. Какво повече искаш?
:partyman:
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
За това напрежение по-горе съм ти дал линк за преработка на захранване точно със същия чип. Какво повече искаш?
:partyman:
Ами не знам руски а за подобни действия се иска първо да се прочете и разбере много точно какво се прави и каква е последователността. Ще намеря някой да ми преведе на български поне основното, защото от една грешно преведена дума с гугъла може да има гърмежи.
MrMurdjo - майстор
Както е тръгнало, скоро ще трябва Гугъл да превежда от български на български :-D
shadow__01 - майстор
MrMurdjo написа:
Както е тръгнало, скоро ще трябва Гугъл да превежда от български на български :-D
То май може и това... Намерих това http://sci.tech-archive.net/Archive/sci ... 00155.html
Ще помоля само за някой разяснения, понеже в статията старателно е описано с чертички вместо схеми и картинки и нищо не схващам.
It seems to me that your +13.8V modification would be very easy.

Just remove the 5V sense resistor from the SG6105's IN pin. Then
reprogram the 12V and SS resistors so that the voltage at the IN pin
is equal to +2.5V when the 12V rail is at +13.8V.

Gnd o-- 2K5 --o-- 11K3 --o +13.8V
|
|
IN

Remove the connections to the V33, V5, and V12 over/undervoltage sense
pins and then construct a potential divider (see below) with the
+13.8V output rail at the top end, and taps at +12V, +5V, and +3.3V
connected to each of the sense pins. In this way you would be
monitoring only the +13.8V rail and faking the others.

Gnd o-- 3K3 --o-- 1K7 --o-- 7K --o-- 1K8 --o +13.8V
| | |
| | |
V33 V5 V12
И схемата:
Прикачен файл:
eriom.jpg
eriom.jpg (100.47 KиБ) Видяна 3600 пъти
Ще може ли някой просто да драсне с пейнт кое трябва да се махне и какво да се добави според "подробното" описанието?
mironcho - специалист
Виждам, че разравям кости, но тъкмо днес разкостих едно захранване с цел да стане регулируемо и попаднах на тази тема.
Стана ми забавно - отдавна не бях виждал схема в "txt" формат. Предполагам, че питащия отдаааавна си е намерил отговора, но за други търсещи ще пусна разкодирането на схемата :)

Прикачен файл

SG6105 .png
SG6105 .png (58.99 KиБ) Видяна 2148 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "ATX захранване - преработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: