Здравейте мога ли да използвам инвертиращ оптрон TLP250 за заместване на реле 2 от схемата в първото мнение като самозадръжката ще бъде пак със реле,трябва ми само превключването от 1 към 2 и обратното.
спецификации
Или за по лесно един с два канала или два едининични

спецификации
Или за по лесно един с два канала или два едининични

исках да променя заглавието че е решен проблема и да добавя решението във първото мнение ама нанай
 исках да променя заглавието че е решен проблема и да добавя решението във първото мнение ама нанай   Та почти едногодишния проблем със пропускането на позиции се оказа,че излъчващия диод е прекалено близо (2см) до приемащия.Незнам защо се получава така но като насочих диода настрани да се отрази във вътрешността на кутията и вече 3 ти ден работи като щвейцарски часовник.А колко работи разбутах заради този проблем
 Та почти едногодишния проблем със пропускането на позиции се оказа,че излъчващия диод е прекалено близо (2см) до приемащия.Незнам защо се получава така но като насочих диода настрани да се отрази във вътрешността на кутията и вече 3 ти ден работи като щвейцарски часовник.А колко работи разбутах заради този проблем   сега половин ден ще ми трябва да върна всичко във предишното състояние.
 сега половин ден ще ми трябва да върна всичко във предишното състояние.