Ivanov388 написа:Официално цифровизоцията започва от 1 март, а от 1 септември 2013 г. ще спрат аналоговите предаватели. Сега има тестови излъчвания. След сканиране телевизорът с МPEG-4 показва списък с аналоговите и цифровите програми, които се приемат.Телевизорът ми е Сони KDL 40L 4000 с MPEG-2.В момента при сканиране на цифровия тунер показва програмите с техните имена,но нищо повече-черен екран,нито звук,нито образ.Преди около година си гледах цифрова ефирна телевизия без никакви проблеми с него(за София става въпрос).Може ли нещо да се направи или трябва и за този сравнително нов телевизор да се взима допълнително устройство(много не ми се ще,не толкова заради допълнителните разноски,колкото до това,че вече у нас се затрупахме с излишна техника и най-вече дистанционни...)
Другото ми питане е за ТВ-тунер към компа.Той е на USB и има също цифров тунер на MPEG-2.При него забелязвам,че има и говор и картина,която обаче от време на време сече(говора не).Някой може ли да ми обясни защо телевизора и тв тунера на компа се държат различно,при положение,че и двата са на MPEG-2?