От мобилни телефони до цифрови камери
lowriderzzz - специалист
Iliev Labs написа:
Да.
Тия евтините са само едно малко топче (сигурно е някаква керамика) и кабели.
Аз ги поставях по тръбите с малко вата отгоре и връзване с тел.
Малко извън темата: А ти от колко време си ги правил тези експерименти ?

До какви резултати стигна. - може да отговориш и на ЛС.
Iliev Labs - специалист
Експериментите ги правих това лято.
Един месец стабилно четене и два месеца работа. От май до Август.
Много от времето бе изгубено по направата на шредер. Пълен провал беше шредера.
Работехме с полипропилен и отработено масло, щото това имаше. Постигнахме това, което се очакваше. От килограм полипропилен - литър течна фаза. Имахме няколко сериозни аварий, слава на Бога, живи сме. И не подпалихме нищо.
През цялото време се борехме с течове. Установката изпитана на 1 атмосфера, не губи въздух. Но като тръгне крекинга почва да тече на всяка сглобка. С червения, термоустоичив силикон (от магазин за авточасти, за гарнитури се ползва), успявах да ги спирам до около 340 градуса.
Но по реактора и кулата беше мъка. Часове, много часове, лепене, плиене, лепене, пилене. А течовете са си голям проблем, запалимо е и отровно. Този проблем ни тровеше през цялото време. Реактора беше от боилер 80литра, заради фланеца, но не става. Фланеца на боилера не става за тази работа. Боилера се сцепи в зоната на нагряването след около 30 - 40 цикъла. Добре че беше накрая на цикъла та не се подпалихме.
Много е опасно! Не правете това вкъщи!
С кондензаторите не съм се заигравал много, но не би трябвало да са проблем. Особенно ако се постигне равномерност на процеса. Както и да е, за експеримента успях да отделя по няколко литра от всичко. Мерех плътността. С една китаиска везна, от тия дето ги ползват по пазарите. :wink: Само 50 кинта струва и е абсолютно точна до 5 грама. Толкова и е стъпката. Проверих я с метални грамчета (от старите кантари).
Общо 200 килограма полипропилен и 100 отработено масло минаха през резервоара на Мерцедес 250д. Никакъв проблем, керосини, нафти, бензини, всичко на куп в резервоара. Даже питаше за още, ама експеримента приключи.

Изхарчих над 1000 лева, три месеца не изкарах една стотинка...
Без шредер, плстмасата се купува. Аз намерих на 80 стотинки, на 200 километра от мен.
Шредер за по-малко от 3000 лева не мисля, че ще успея да направя.

В икономиката има едно нещо, което се нарича "Алтернативна доходност на капитала". Или колко ще бъде печалбата, ако парите се инвестират в друго.
Опитът ми показва, че ако си направиш дестилатор и си купиш захар, ще спечелиш повече. А рискът за живота и имуществото е нищожен, в сравнение с това. Още повече, че е еднакво незаконно, независимо дали правиш ракия или нафта.

Както и да е, аз съм доволен от резултатите. Теорията си е теория, но практиката е безценна.
Дано съм бил полезен някому.
lowriderzzz - специалист
@Iliev Labs

Интересно. Снимки пазиш ли на екипировката и на готовата продукция ? Желаеш ли да споделиш ?

От къде чете - от темата на Джетис ли ? Аз вече 1+ г. я чета, но още не съм пристъпил към експериментите.
Iliev Labs - специалист
Да, темата на Джетис.
Снимки нарочно не съм правил.
Всичко замина на пункта за скрап, от където и беше дошло.
Нищо ново не съм открил, иначе щеше да го кача в в темата на Джетис.
Ако някои има нужда от помощ, да свирка, ще помагам.
lowriderzzz - специалист
Iliev Labs написа:
Да, темата на Джетис.
Снимки нарочно не съм правил.
Всичко замина на пункта за скрап, от където и беше дошло.
Нищо ново не съм открил, иначе щеше да го кача в в темата на Джетис.
Ако някои има нужда от помощ, да свирка, ще помагам.
Защото и аз съм се навил да го направя, но беше интерсно какъв е бил точно твоя дизайн, защото те предлагат няколко (предполагам ти си пробвал на Джетис Дизайна, който по принцип е малко недоразраотен и много прост, по напред в темата има доста други видове и успешни резултати с тях, за разлика от мътния дизел и ваксата, които Джетис е изкарал с неговото).

Например с колко кондензатора беше твоето - с 3 или с 1? С каква горелка го подгряваш. Това на Джетиса е на ток, пробвал ли си на ток.

Какво ползва за катализатор ?

Ако искаш пиши ми на ЛС да се прехвърим по скйпа, че тука да не го отваряме на чат тука.
П. Петков - специалист
hidrazin написа:
Термометър с точност 0.05% едва ли ще видиш някога в живота си. Първия е с точност +-1-2% , значи при 1000 градуса е допустимо +/- 20 градуса.
http://nnelectronic.com/product.php?ProductID=156620
Втория е с точност +/-3% , значи +/-30 градуса при 1000.
http://weihuameter.en.made-in-china.com ... 902C-.html
Ама дали ще се вместят в тези граници .... едва ли.
:partyman:
При високоточните термометри, точността май е събирателно понятие. Имам два старички, тривходови термометъра на DORIC - series 400, като термодвойките са тип R, в кварцови тръби са, и са с индивидуални таблици за всяка двойка. Като гледам документацията, има изисквания за компенсационни проводници, стабилност на студения край (0,025deg/deg при температура на термостата 10-40C), дрейф на нулата (1uV/C), дрейф на обхвата (0,01%/C), дрейф на обхвата за година (1deg/yr), повтаряемост в двете посоки (+/-0,2deg за тип R) и т.н. Не знам сега, кому е нужна такава точност на мерене? Едно време се ползваха в изчезналите (много отдавна вече) дифузионни и епитаксиални печки. В момента успешно меря с тях температурата на тавана (А бе, много е студено!!!). Намират се и дълги тройни сонди (тип S), като защитната тръба е от Молибден и е с външен диаметър 3мм!!! Как Швейцарците са наврели вътре керамична тръба с 6 дупки (по две за всяка двойка), "...он знать не знал, поскуда, я-тем более." :)

Тема "Някой виждал ли е такъв ел. термометър да се продава у нас ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: