От мобилни телефони до цифрови камери
Subsa - специалист
Добре де, не е кутията виновна ами цената.
Доставчика е купил евтиното, нормално да не изкара 5 години.
Да кажем, че КПДто е наред, липсва охлаждаща площ отвътре.
Няма ламаринките отгоре и отдолу на платката, както Delta и FSP правят примерно
Сигурно и трансформатора е с малко жица и той грее повече
Транзистора е по-слаб, за да дойде цената, кондензаторите и те така и това е
...
shadow__01 - майстор
То не е толкова, че няма да изкара 5 години ами защото това е масов проблем на всички адаптерчета. Тези части в него едва ли качествени струват повече от 1/6 от цената на цялото изделие. Ами и тук скъпо ги търгуват. Да дадат пълна гаранция 3 години и тогава да искат 20+ лева за изделие с производствена цена 3 долара най-много.
Къде отиде качеството на старите AT и ATX захранвания от компютрите от 90-те години до 2004. Все още се намират работещи от този период?
Subsa - специалист
Не знам какво да ти отговоря, те колите станаха еднодневки...
kozl - майстор
По малки на обем, много по-леки, с по-добро КПД - изместиха класиката на 50 хрцовия трансформатор. Но както и при колите - новите не могат да изкарат колкото изкараха старите. Аз съм с 30 годишна и продължавам да я търкалям по пътищата наши.
Колите убави, модерни ала пътищата станаха по-зле от нЕкога, кога търкаляхме москвета и двутактови кашони.
petromaniq - специалист
Извинявам се, че спамя темата, ама и колите и мъжете от ден на ден стават по-нежни и не са вече за "съвременните" ни пътища :lol: А по темата: без измервателна апаратура и разбиране по дейташита и работата на контролерите е безумие(твърде скъпо) да се ремонтира импулсна техника. Има едно тъжно правило: "Предпазителя изгаря последен".
Junak - майстор
Абе, само на мен ли ми се вижда Q2 грешно запоен :?
kozl - майстор
Май да. Щото работи като диод ли?
hidrazin - майстор
Junak написа:
Абе, само на мен ли ми се вижда Q2 грешно запоен :?
Не само работи като диод а просто защото си е диод. По-точно два диода в един корпус. :)
:partyman:

Тема "Аналог на транзистор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: