От мобилни телефони до цифрови камери
vk - специалист
аз го гледам отмалко по друг ъгъл. Монитора е купен нов 2005 г.за 509 лв. Тогава плоските монитори бяха рядкост. Масово по бюрата имаше CRT монитори. Сега за 36лв му вдхвам живот за още 2, 3, 4 год. Иначе трябваше да дам 300 за нов 24 инчов, поне да сме актуални.
Втора употреба за 80 лв - това не носи ли риск след някой месец пак да ходя за кондензатори?
thinkpad - майстор
vk написа:
аз го гледам отмалко по друг ъгъл. Монитора е купен нов 2005 г.за 509 лв. Тогава плоските монитори бяха рядкост. Масово по бюрата имаше CRT монитори. Сега за 36лв му вдхвам живот за още 2, 3, 4 год. Иначе трябваше да дам 300 за нов 24 инчов, поне да сме актуални.
Втора употреба за 80 лв - това не носи ли риск след някой месец пак да ходя за кондензатори?
Сега обърнах внимание, че е LCD. На LCD много често кондензаторите им се дънят или някоя лампа след години. За LCD долу-горе си струва да се вложат тия парички, особено ако е запазен. Виждал съм втора ръка по 50-60лв, ама за толкова ниски пари често са леко оръфани.
QuietStep - специалист
Приятели, привет!
Следя редовно форумите тук, защото често получавам отговори и подсказки по въпроси, без да съм ги задавал - благодаря на всички, които си дават труда да споделят мнения и знания за нас - не дотам специалистите и ентусиастите в електрониката! :)
И макар, че не е по темата, се осмелявам да потърся съвет относно намиране на телевизор втора употреба(тук се споменават подобни възможности) - имам далечен роднина в старчески дом и там освен някаква кабелна система ("последна грижа", защото са включили много приемници само чрез разклонители по коридорите и нивото на сигналите е ...) - няма други занимания, особено за лежащите обитатели...
Та думата ми е - от къде може да се вземе един приличен приемник(до около 100 лв, може и да не е цифров) с екран 50 и повече см, но да не издъхне прекалено бързо, тъй като и сервизът им е на 50 км най-малко. Да не говорим за средствата - не са им в излишък на пенсионерите в наши дни?...
Благодаря за съпричастието и разбирането! :)
miroton - майстор
По добре потърси от някои приятел,които ще сменя телевизора с нов.
Тези преди 2002г са добре,много рядко се развалят.
todortv - майстор
Тук, избираш област/град и вземаш на място.
QuietStep - специалист
miroton написа:
По добре потърси от някои приятел,които ще сменя телевизора с нов.
Тези преди 2002г са добре,много рядко се развалят.
Чудесен съвет!..Само, че... приятелите ми не си сменят толкова често телевизорите за съжаление!...
Както и да е - благодаря за съвета - ще търся някъде по сайтовете. Дано за Великден успея да направя едно добро дело за стареца. Всичко хубаво и щастливи празници за гилдията!... :)

Тема "Монитор-вади картина 5 мин след включване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: