От мобилни телефони до цифрови камери
AAsat - специалист
Filomatis - специалист
stivemaster написа:
Е как на 5 входа успя да събереш - HOME,LIMIT,PROBE,STOP,ARC OK,THC UP и THC DOWN ?Защото за да работи THC на Mach3 трябва да ги имаш и трите.

Някой може ли да каже, има ли нещо работещо тук че май си изтрих бутлоудъра на Уното и не мога да го пробвам.
HOME,LIMIT и STOP могат да са на един вход.Верно,не е особенно добро решение,но има вариант и за втори порт или USB.
stivemaster - майстор
Това не е професионално решение иначе можеш и без датчици.А решение през сериен или юсб все още не съм пробвал.Знам че може да се настрои Модбъса на Мача и оттам да си вкараш вече квото си искаш но не знам някой в България ако го може да го е споделял.Ако умееш настройката на модбъса паралелен порт изобщо не ти трябва.
stivemaster - майстор
Я вижте кво намерих във упътването на MACH2 , е не без подсказване де.Стр. 150,151,152
MrMurdjo - майстор
Най-доброто решение е да се остави Мача да си командва парада. Първата схема е за някаква специфична плазмена установка. Втората с компараторите е принципно това, което коментираме и тук.
Ако моята идея да развържем оптично още входа на делителя на високото с изолационен усилвател сработи, няма да има нужда и от оптроните на изхода.
Грецът на входа е добра идея за гарантиране на нужната полярност.
stivemaster - майстор
Не бе Ванко схемата е от две части първата е за монтиране в източника, за подготовка на напрежението за наблюдение, а втората в таблото за самия THC.
stivemaster - майстор
Ей, една дума казана когато трябва на човек, може да му реши толкова проблеми , а сме я докарали дотам, че или си мислим че другите знаят това, което ние знаем или да не я казваме на хората просто ей така, нека си блъскат главата. Е аз ще я напиша за тези като мен, дето не знаят ,да я знаят !
В MACH3 може да се конфигурират входните сигнали за - HOME, LIMIT- и + както и STOP, само на един вход. Това става като се свържат последователно, всички датчици както и стопа във верига и да им се даде един вход.После в General config, да се чекне HOME Sw.Safely . Така MACH3 може да ползва датчиците за HOME при хомване и лимитите и хомовете при работа като лимити,както и стопа ще действа като отворен лимит.

Та след като се светнах на това, благодарение на MrMurdjo ,моята задачка може би малко се опростява.Тъй като намерих начин, да отворя три от входовете на контролера, за ползване и сега вече може да се ползва друга екстра на програмата - ако на тези входове се подават сигнали, за това че е възникнала дъга - ARC OK,за това че напрежението е твърде високо - TOO HIGH или че е твърде ниско - TOO LOW,тя да управлява Z оста накъдето трябва, със скоростта и рампите които са заложени по принцип.
Остава на двата аналогови входа да се филтрира напрежението даречем така:

const int numReadings = 10;

int readings[numReadings]; // the readings from the analog input
int readIndex = 0; // the index of the current reading
int total = 0; // the running total
int average = 0; // the average

int inputPin = A1;

void setup() {
// initialize serial communication with computer:
Serial.begin(9600);
// initialize all the readings to 0:
for (int thisReading = 0; thisReading < numReadings; thisReading++) {
readings[thisReading] = 0;
}
}

void loop() {
// subtract the last reading:
total = total - readings[readIndex];
// read from the sensor:
readings[readIndex] = analogRead(inputPin);
// add the reading to the total:
total = total + readings[readIndex];
// advance to the next position in the array:
readIndex = readIndex + 1;

// if we're at the end of the array...
if (readIndex >= numReadings) {
// ...wrap around to the beginning:
readIndex = 0;
}

// calculate the average:
average = total / numReadings;
// send it to the computer as ASCII digits
Serial.println(average);
delay(1); // delay in between reads for stability
}

Само дето не знам как да го направя за двата входа ! В случая това е за А1,трябва ми и за А2.След това, след определено изчакване 300мс., ако от вход А2 идва повече от 20%, да започне да дава HIGH на D7.
Ако това е изпълнено и между двата входа има положителна разлика (A2 е по голямо от А1) да дава на D6 - HIGH , ако е отрицателна - на D5 - HIGH. Е хубаво е да има и мъртва зона, но не знам как се получава.
Оттам нататък е дисплея, но той даречем не е толкова важен, за да пробвам дали се получава.

Тема "Малко помощ за Ардуино ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: