• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15
От мобилни телефони до цифрови камери
DMN - майстор
profesionalist_wood написа:
Колкото и да е приятен колофона за някои той също не е за дишане
Колофонът има и друго предназначение - за натриване на лъка при струнните лъкови инструменти, един от които е цигулката. Виртуозът на цигулката Паганини е починал на 57г. Доколкото знам е имал рак на ларинкса. Такъв виртуоз се става с много труд и свирене. Може пък да се е надишал на праха от колофона натрит на лъка или пък така да е свирел, че колофона да се е топял по струните и да е вдишвал пушека му, и това да е довело до рак :-D :-D . Ако вредата от колофона се докаже, то при всички случаи цигуларите трябва да се водят втора категория на труд, каквато категория имат музикантите на духови инструменти(там е поради други причини). Не съм и очаквал, че радиотехниците могат да дадат повод за размисли относно причините за смъртта на Паганини и евентуална промяна в категоризацията на труд в някои професии :-D .
profesionalist_wood - майстор
Не говорим за натуралния а за синтетичния колофон който не се знае от какви химии е забъркан.
На мен понякога ми става гадно или ме боли главата по-рядко.

А за кръжоците съм чувал че ги организират от Млад Конструктор,пък и нямам отзиви въобще да са се провеждали....все пак не сме 1982 г Иначе бая скъпички курсове 280 лв. :-D http://www.constructor.bg/ Не правя реклама,но реализацията им дали ще е лесна в ежедневието в сравнение с хората учили в МЕИ :? Щото гледам самозвани техничари по селата бърникат по уредите ,,Мечта,, и бойлери и след това,, бум!,, :-D
nikolovvd - майстор
toolegittoquit написа:
Само дето СССР е направила най-големият транспортен самолет в света - АН.
Да. В единична бройка през 80-те години и забележи построен е в Украйна.
За малко не са го нарязали за крап. 20-те милиона долара вложени в линията за производството му са го спасили.
nikolovvd написа:
toolegittoquit написа:
Само дето СССР е направила най-големият транспортен самолет в света - АН.
За малко не са го нарязали за крап. 20-те милиона долара вложени в линията за производството му са го спасили.
Няма ли нещо да кажем по темата или...?
Последна промяна от profesionalist_wood на чет мар 17, 2016 6:21 pm, променено общо 1 път.
.
Последна промяна от profesionalist_wood на ср мар 16, 2016 2:28 pm, променено общо 4 пъти.
hidrazin - майстор
profesionalist_wood написа:
Не говорим за натуралния а за синтетичния колофон който не се знае от какви химии е забъркан.
Що за глупости? Няма такова животно като синтетичен колофон. От него няма и смисъл.
Колофонът е лесен за производство - прави се от иглолистни дървета.
Пък и не сме едни от големите производители на колофон.
http://lakove.com/kolofon.html
Освен това колофонът е разрешен като хранителна добавка Е915 - за глазури например.
Като не ти харесва колофона върви да запояваш с аспирин ама не си забравяй противогаза. :-D
:partyman:
lov - майстор
Бе тя темата беше запланувана с друга насоченост ама и двамата им се вързахме. :?
lov написа:
Бе тя темата беше запланувана с друга насоченост ама и двамата им се вързахме. :?
Винаги по българска традиция се изопачава тема. Ние обсъждаме колофони и флюсове за вредата им....а те СССР та СССР :?

Иначе има синтетичен колофон http://www.estirltd.com/index.php?page= ... &Itemid=26
petromaniq - специалист
Качествените флюсове и припои, ами качествените поялници и биологичната единица зад тях? То е ясно, че колкото и качествени да са - не се правят с антибонашка защита, Колкото и да е качествен, е произведен да се работи с него в определени температурни граници - иначе се разлага. И от полза се превръща в противоположното.
toolegittoquit - майстор
nikolovvd написа:
То и компютърът не е построен от българин, ами от американец с български произход далечен. Ама се тупаме в гърдите. Ако почнем така, можем да подбиваме каквото се сетим, като му търсим кусури. Те понеже руснаците бяха тъпи, за това и изведоха първи спътник и първи човек в Космоса.
Не се научихме да правим нещо друго, освен кал с която да се замеряме.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15

Тема "Кръжок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: