От мобилни телефони до цифрови камери
zdravcho - специалист
Аз пък мисля да пробвам с малко вестник и телбода :-D

Има си хора за тая работа - примерно Радо от Бургас. Много е вероятно оригиналните говорители от колата с малко нестандартни размери и форми да свирят в пъти по-добре от боклуците които ще купиш за 10-15лв. Ремонта на говорителя излиза пак толкова пари.
KingLin - майстор
Това сега какво значи? Тинки се казва Радо, Радо е някакво нарицателно име в Бургас за хора цънцари или се прави реклама на някой си Радо дето е цар на ремонтите с вестник и телбод? :D
Не разбирам какво толкова се впрягате за нещо дето само Тинки ще тръгне да го прави.
Според мен има два варианта - човек или е ме(га)ломан и няма да тръгне да си прави такива експерименти с говорителите или е непукист как се чува и бръжденето хич няма да му пречи щото толкоз и слуша музика в колата.
Тинки айде стига с тия селски тарикатлъци че за туй сме на такова дередже в национален мащаб. За времето докато се занимаваш да лепиш мембраната можеш да вържеш две разклонителни кутии и си изкарал пари за ново говорителче - ей в тая насока ако мислиш хем ще си добре финансово, хем по-малко глупости ще се пишат във форума!
Chefo77 - майстор
Ти пък. Този Радо е някакъв известен, при това явно с хубаво. Пълна противоположност на сепсиса.
gnt69 - майстор
Аз да питам . А не може ли профилактично да ударим един слой лепилце по мембраната да я подсилим и да съсипем бизнеса с говорители в държавата. Ако на никой не му се издъва говорителя кой ще им ги купува.
nikolovvd - майстор
Всеки говорител си има характеристики, основаващи се на размера, формата, теглото, дебелината и вида на материала, от който е направена мембраната и т.н.
Резултата от подобна интервенция ще е изменение на акустичните характеристики - промяна на резонансната честота, промяна на честотната характеристика и прочие.
По просто казано може да ти изчезнат ниските честоти, което ще се опиташ да компенсираш с еквилайзера, т.е. да му пуснеш повече ниски, което ще доведе до повече вибрации и връщане в началната точка. Да не забрявяме, че като се лепи само на определено място, мембраната се разбалансирва. Лепеното място ще е по-малко подвижно, което ще доведе до разкъсване в съседство. Дали си меломан или не в крайна сметка пак го хвърляш на по-късен етап, след като ти е скъсал нервите.
sstefanov - майстор
Няма лошо, но го прави както трябва.
hidrazin - майстор
По нищо не личи че знаеш.
:partyman:
sstefanov - майстор
simplex написа:
Стефанов, не си мисли, че не знам как трябва да стане това с говорителчето. :)
Защо пишеш глупости тогава? :axe:
nikolovvd - майстор
Много е смешно, когато жичкаджия дава акъл на човек, който 20-30 години си вади хляба с ремонт и/или експлоатация на озвучителни системи.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hidrazin - майстор
nikolovvd написа:
Много е смешно, когато жичкаджия дава акъл на човек...
Кой е тоя???
:partyman:

Тема "Ремонт на тонколона за 1лв - лесно..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: