Извенявай , че вместо отговори , пиша въпроси , но Докторе ..
1 - Как и с кво измери шибаните 25кхц ?
2- меренето ти на изходното напр. също е мн. относотелно и е несвързано с реалната дзвуковата мощност
Това пукане което чуваш е дзвук от изгарящи топлинно транзистори , така че намали захранването ...
пиезото е мн. силно резонансен елемент , и зависи от мн. фактори ,
закрепването и обемите зад него .
Това не можеш да го настроиш ...
Схемата ти представл. Р/Ц генератор , и противотактно стъпало на мощност , евент. смени транз. с по=-
мощни НПН тип 2Т6821, например от мойто детство.
не виждам причина куче да избяга от това пищене обаче , та мааани , че 25 кХц кучето нема даги чуе .
Нали то требва да има антенки на главата .
спец. мойто псе у къщи като си настройвах тонколоната , бас,
при 8- 10 Хц ми се погади , и после ме боля главата цял ден , на него му нема нищо .
Земи по- добре зелен лазер , у София ги продават на Жданов , има нови които са супер мощни по 50лв ,
и може да ослепиш кучето , и след това го довършваш с тухла.
Бъди прагматик .
1 - Как и с кво измери шибаните 25кхц ?
2- меренето ти на изходното напр. също е мн. относотелно и е несвързано с реалната дзвуковата мощност
Това пукане което чуваш е дзвук от изгарящи топлинно транзистори , така че намали захранването ...
пиезото е мн. силно резонансен елемент , и зависи от мн. фактори ,
закрепването и обемите зад него .
Това не можеш да го настроиш ...
Схемата ти представл. Р/Ц генератор , и противотактно стъпало на мощност , евент. смени транз. с по=-
мощни НПН тип 2Т6821, например от мойто детство.
не виждам причина куче да избяга от това пищене обаче , та мааани , че 25 кХц кучето нема даги чуе .
Нали то требва да има антенки на главата .
спец. мойто псе у къщи като си настройвах тонколоната , бас,
при 8- 10 Хц ми се погади , и после ме боля главата цял ден , на него му нема нищо .
Земи по- добре зелен лазер , у София ги продават на Жданов , има нови които са супер мощни по 50лв ,
и може да ослепиш кучето , и след това го довършваш с тухла.
Бъди прагматик .