• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
От мобилни телефони до цифрови камери
shadow__01 - майстор
valat111 написа:
shadow__01 написа:
sstefanov написа:
Сглобяването може и да е удоволствие, но пускането ще е ад!
Защо?
И до какви граници ще се регулира напребението? Ще има ли 30 волта? Гледам че в двата края на намотката се изравняват потенциалите.
Равен потенциал означава напрежение =0, напрежение има, когато разликата в потенциалите е различна от 0.
Офф забравих, че диода като елемент не пуска в обратна посока при ниско напрежение. Както и да е. По-вероятно е да избера схемата от фигура 15.
sstefanov - майстор
Големи пулсации (при ниски напрежения и големи токове - огромни), нестабилизирано напрежение, липса на защита от късо. Май стигат толкова
shadow__01 - майстор
sstefanov написа:
Големи пулсации (при ниски напрежения и големи токове - огромни), нестабилизирано напрежение, липса на защита от късо. Май стигат толкова
Пуслациите не могат ли да се изгладят с кондензатори. Къде трябва да се сложат? След греца или на изхода? За защита от късо ще мисля по нататък.
sstefanov - майстор
Не ме питай мен, аз не съм предложил тази схема.
lz1wvm - специалист
Въпроса е за токоизправител,за това предложих тази схема.При добро изпълнение,30 волта няма да са проблем за ихода на изправителя.Все пак това е една опростена схема,от гледна точка на елементната база.И стойността на всеки един елемент има голямо значение за работата на изправителя.Но това се постига със самата реализация на схемата.
lz1wvm - специалист
shadow__01 написа:
sstefanov написа:
Пуслациите не могат ли да се изгладят с кондензатори. Къде трябва да се сложат? След греца или на изхода? За защита от късо ще мисля по нататък.
Кондензатори на греца не се слагат.Все пак това е фазово управление.Кондензатори....само на изхода за изглаждане на пулсациите........вземи прочети малко в линка,въпросите които задаваш са подробно написани там.
sstefanov - майстор
shadow__01 написа:
Офф забравих, че диода като елемент не пуска в обратна посока при ниско напрежение.
Той и при високо напрежение не пропуска в обратна посока (освен ако не надхвърля максимално допустимото му напрежение).
shadow__01 - майстор
........вземи прочети малко в линка,въпросите които задаваш са подробно написани там.
Бих го прочел, но всичко е на руски и като не го разбирам със смисъл чета само някакви гадно звучащи думи.
valat111 - специалист
Зашото не ти е преподавал Никола Кръстилев....на мен е...хайде да разсъждаваме.....
shadow__01 - майстор
valat111 написа:
Зашото не ти е преподавал Никола Кръстилев....на мен е...хайде да разсъждаваме.....
Кой е Никола Кръстилев?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Мощен токоизправител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: