• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
От мобилни телефони до цифрови камери
miroton - майстор
Любомир Иванов - напреднал
За тази схема сме сигурни, че можем да си набавим всички елементи, което не е никак маловажно. Руските чипове, за които говорите ще ги заменим с други, намерихме им аналозите. IRL2505 ги нямаше в нито един онлайн магазин за елементи, но намерихме със същите параметри IRF модел.
MrMurdjo - майстор
Да, ама L-то на IRL означава, че гейтовите им се управляват с логически нива. Това пуска ли някакво звънче да звъни при вас?
miroton - майстор
Имам още схеми на зарядно понеже на основната схема преподавателя не успя да разбере как ще се зарежда батерията.

Какво звънче :lol: на преподавателя камбана трябва да му бие на главата :lol:
miroton написа:
Имам още схеми на зарядно понеже на основната схема преподавателя не успя да разбере как ще се зарежда батерията.

Какво звънче :lol: на преподавателя камбана трябва да му бие на главата :lol:
Ако не ти е проблем кажи как ще се зарежда батерията на основната схема.
Да ви напомням ли, че съм пуснал темата за да помагате, а не да се присмивате, подигравате и т.н.
Ако не можете да бъдете полезни моля Ви не пишете тук. Има доста безполезни коментари ако може ми ги спестете :)
MrMurdjo - майстор
КА3525, поръчана от Фарнел през Комет, струва ~1.60 лв.

Любомире, вие всъщност в кое населено място се намирате?
Ако не можете да бъдете полезни моля Ви не пишете тук. Има доста безполезни коментари ако може ми ги спестете
А не допускаш ли, че хората се стремят да ти помогнат, но вие с твоя преподавател не сте на нивото на оказваната помощ. Много често това се приема като подигравка, вместо да се замислите малко за себе си.
MrMurdjo написа:
КА3525, поръчана от Фарнел през Комет, струва ~1.60 лв.

Любомире, вие всъщност в кое населено място се намирате?
Ако не можете да бъдете полезни моля Ви не пишете тук. Има доста безполезни коментари ако може ми ги спестете
А не допускаш ли, че хората се стремят да ти помогнат, но вие с твоя преподавател не сте на нивото на оказваната помощ. Много често това се приема като подигравка, вместо да се замислите малко за себе си.
В Габрово :)

Аз със сигурност не съм на Вашето ниво. За преподавателя не съм съгласен :) Ще ти дам пример:
Тук ми предложиха схема с TL 494. Друг веднага каза, че не е подкарвал TL 494 на 50 Hz. Е ... преподавателите знаят, че има само една серия TL 494, която работи на 50Hz.

Вярно е, че преподавателя не се е занимавал с UPS, но се съгласи на моето желание да правим UPS, защото имахме упражнение на тях и ми стана много интересно.

Аз писах в началото на темата, който може да предложи схема. Предлагайте схеми ... Ние ще си преценяваме дали ще се справим или не. Ако можете да дадете нещо дайте и не се интересувайте какво и как ще правим. :)
Вместо да казвате, че схемите били стари или по какъв критерий сме ги избирали по-добре качете снимка на ваша схема.

Как може помощта цитирам: смени си професията да не е правилно разбрана от мен.
Ние си знаем какви сме и колко можем ама някой се правят на велики, никаква помощ не са оказали, а само търсят кусури, хилят се и т.н.
miroton - майстор
Не се подигравам на теб, а на твоя смешен преподавател се смея.
Съвет от мене
Първо разбери как действа електронното устроисто и после тръгни да го правиш за да не се получи юпс+неочакван край.
Послушай хората с опит
http://www.fairchildsemi.com/ds/KA/KA3525A.pdf
Зададох ти въпрос по-назад ако можеш отговори и ще ми помогнеш.
Как ще се зарежда батерията на основната схема. Щом разбираш значи ще можеш да ми обясниш.
miroton - майстор
Кажи какъв акумулатор ще използваш.
Отивам на работа та ще го оставя за утре.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Имам нужда от схема на UPS за компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: