От мобилни телефони до цифрови камери
DMN - майстор
Remark,винаги съм казвал, че колкото повече информация дава питащия, толкова по-адекватен отговор ще получи. Ти я даде тази информация(въпреки, че има още въпроси), но накрая, а трябваше с нея да започнеш :) . В тази материя е важна всяка запетайка и всяка грешка се заплаща скъпо, както вече сам си се убедил за съжаление.
kabel96 - специалист
Аз пък ще ви кажа от личен опит с такива уреди че дължината и дебелината на външния кабел са от значение.Когато не работи предавателната част си работи с какъвто искаш външен акумулатор.Когато почне да предава има голям първоначален пик и тогава като не стигне тока нещата се омазват.Предпазителите са нестандартни и се поръчват от Фарнел а чипа вътре на захранването струва 11 евро.Работи много добре с едни акумулатори на Панасоник но на два по капризни уреда им слагах импулсно до куплунга.
Remark - помощник
DMN написа:
Remark,винаги съм казвал, че колкото повече информация дава питащия, толкова по-адекватен отговор ще получи. Ти я даде тази информация(въпреки, че има още въпроси), но накрая, а трябваше с нея да започнеш :) . В тази материя е важна всяка запетайка и всяка грешка се заплаща скъпо, както вече сам си се убедил за съжаление.
Прав си, мой прописк.
kabel96 написа:
Аз пък ще ви кажа от личен опит с такива уреди че дължината и дебелината на външния кабел са от значение.Когато не работи предавателната част си работи с какъвто искаш външен акумулатор.Когато почне да предава има голям първоначален пик и тогава като не стигне тока нещата се омазват.Предпазителите са нестандартни и се поръчват от Фарнел а чипа вътре на захранването струва 11 евро.Работи много добре с едни акумулатори на Панасоник но на два по капризни уреда им слагах импулсно до куплунга.
А ето и човек с опит в сферата, действително елементите са нестандратни и вносителя който може да ги осигуи е Фарнел. Предполагам точно първоначалния пик води до всички затруднения , които ме мъчат, за съжаление трябваше някой да ме побутне, за да ми светне лампата, благодаря за което. Само ако може да се разясни какво се има предвид под "Когато почне да предава има голям първоначален пик и тогава като не стигне тока нещата се омазват"

Благодаря!
hrpankov - специалист
.....боже, колко мъка има по този свят....
MamaMy - майстор
От цялата тема лъха извода, че като си неграмотен и стиснат, бараш и си плащаш тройно.
Познавам и други от същия бранш и имам чувство, че това го учат по специалността си :razz:
Когато те взимат пари за услугите си, всеки път калкулират в цената и по една батерия от 200 паунда. Когато трябва да потърсят специалист за техниката която им изкарва парите, пробват какво ли не само и само за да не си платят. Ако Remark се беше обърнал към който и да е сервиз за електроника, щяха да му покажат как се сменят батерии без загуба на памет. Дори можеха да му монтират две букси и смяната да става без запояване. Отделно, че щяха веднага да разберат какъв е проблема с външното захранване и да му го решат почти без пари. Да, да ама не. Нали трябва да се изтъни...
kabel96 - специалист
MamaMy написа:
От цялата тема лъха извода, че като си неграмотен и стиснат, бараш и си плащаш тройно.
Познавам и други от същия бранш и имам чувство, че това го учат по специалността си :razz:
Когато те взимат пари за услугите си, всеки път калкулират в цената и по една батерия от 200 паунда. Когато трябва да потърсят специалист за техниката която им изкарва парите, пробват какво ли не само и само за да не си платят. Ако Remark се беше обърнал към който и да е сервиз за електроника, щяха да му покажат как се сменят батерии без загуба на памет. Дори можеха да му монтират две букси и смяната да става без запояване. Отделно, че щяха веднага да разберат какъв е проблема с външното захранване и да му го решат почти без пари. Да, да ама не. Нали трябва да се изтъни...
Ето тука си много прав.Това обяснява и 99% от Българската народе психология.
Remark - помощник
В последните два поста се вижда едновременно и правота и грешка. Не познавате детайлите провокирали търсене решението на проблема. Това, че познаваш един двама не означава, че познаваш всички и да Ви кажа знаете ли какво ми казаха в сервиза, който посетих преди да се ориентирам във форума "Трябва ти електроника, търси в интернет" , не е сервиз за геод.инструменти.

Благодаря на всички, отзовали се за съдействието и търпението, проблема ми е решен :)
DMN - майстор
Remark написа:
Благодаря на всички, отзовали се за съдействието и търпението, проблема ми е решен

Ти си реши проблема и както вече разбрахме, трудно даваш информация, извинявай, но не ти прави чест като съфорумец поне с две думи да не обясниш решението на проблема, на тези, които се опитаха по някакъв начин да те насочат или помогнат.
Remark - помощник
DMN написа:
Ти си реши проблема и както вече разбрахме, трудно даваш информация, извинявай, но не ти прави чест като съфорумец поне с две думи да не обясниш решението на проблема, на тези, които се опитаха по някакъв начин да те насочат или помогнат.
Извинявам се за което! Послушах съветите , които ми дадохте по отношение на това, че капацитета на източника няма значение, увря ми главата, че консуматора черпи толкова ток, колкото му е необходим, та реших да рискувам и с другия инструмент (малко глупава постъпка от моя страна), като го захраних с един акомулатор 18Аh, без абсолютно нищо друго. Е в крайна сметка не изгоря при 8 часовата му работа :)

Въпреки това все пак се чудя защо на запад хората търсят такъв тип схеми за превключване между акомулатори за яхти, вместо да си сложат по-мощни акомулатори? :? Във връзка с последното мисля, че темата би могла да остане отворена за размишления.

Поздрави!
lov - майстор
По някога от гледна точка на сигурност се предпочита да са 2 повече или акумулаторни батерии от колкото само една защото и с една може да се изкара в авариен режим. Допълнително ако визираш яхтите до колкото знам там ел. инсталациите примерно са на 24V А то е свързано вече с дебелината на проводниците. То същото го има и при камионите. Палят на едно напрежение, а батериите се зараждат на друго.
То капацитета визирам енергият не се губи независимо дали батериите са вързани в паралел или последователно. При паралелното могат да отдават много по голям ток.

Тема "Електронен превключвател между батерий" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: