От мобилни телефони до цифрови камери
bulhomes2 - майстор
fox_vt написа:
... ако имаш достатъчно мощен озонатор,включваш го и си караш работата нейде,след няколко часа отиваш изключваш го проветряваш и си караш живота...
Каква е целта на тази операция?
ivanovbg - майстор
Дезинфекция. Аз ползвам за тази цел лампата ми за изтриване на еепроми. В зимните периоди като се разболее някой с нея дезинфекцирам всички стаи в апартамента. По подразбиране няма хора в съответната стая. След около 20 мин се изключва и проветрява. Преди да ползвам лампата обикновено болестта ни караше по домова книга... УВ лъчението е йонизиращо и озониращо едновременно.
:partyman:
bulhomes2 - майстор
И какво дезинфектираш, като с проветряването пак вкарваш външните вируси?
ivanovbg - майстор
Когато човек е болени (вирулентен) излъчва хиляди вируси и бактерии при всяко издишване, а да не говорим при кашляне, кихане с пръските слюнка. Голяма част от микробите излизат и от порите и където пипне болен също оставят полепнали... Та тези неща дезинфекцирам.
Едно е да имаш 500, а съвсем друго 5000000 вируса в стаята.С малкия брой се справя лесно имунната защита.
bulhomes2 - майстор
Нали тоя болен човек продължава да си живее у Вас.
ivanovbg - майстор
По тази логика не трябва и да се къпеш и миеш :wink:
fox_vt - майстор
Принципно малко на брой вируси при навлизане в тялото по един или друг начин се размножават до доста на брой ако имунната защита не ги спре.Като се отвори прозореца това не значи че един милиард бацила само това чакат да отвориш че да се намъкнат :-D Освен това дезинфекцията убива и всичко в стаята -акари други микроби и т н .Както казах щом в операционните се използва там където един единствен микроб и може да си аут ,значи и в къщи може.
С 2 леви - специалист
Озонатор с ампула от 400Вт лампа и инвертор бях турил в тръбата за въздух преди въздушния филтър на "барутника" - Опел Кадет 1,6 моно инжекция. Вървеше много харно и сменях пластмаси през 9-10 месеца, щото се разпадаха :)
DMN - майстор
Прикачен файл:
ignitionschema.gif
ignitionschema.gif (3.92 KиБ) Видяна 1850 пъти
Това също работи - изпробвано. Само съветвам - в контакта или разклонителя, откъдето ще се вземе мрежовото захранване(220-240V), да няма включени други уреди като телевизор, компютър, рутер и т.н.
Подробна информация от тук:
http://www.loneoceans.com/lo_main/labs_ ... /index.htm
Здравейте ! :) Пр0чет0х д0ста истина и д0ста заблуда ! Предварителн0 се извинявам за "0" не ми раб0ти бут0н 0т клавиатурата!

Желая да направя едн0 финалн0 0бяснение и 0б0бщение п0 темата, дан0 п0вече х0ра г0 пр0четат :!: :!: :!:
Раб0тя в електрически п0дстанции, учил съм за й0низации и други пр0цеси и силн0 се интересувам 0т здраве0пазване, а жена ми раб0ти в г0ляма маркетинг0ва фирма и знам т0ва-0н0ва !!!

За въпр0са има ли разлика между й0низат0р и 0з0нат0р, п0чти няма. 0з0н се п0лучава при й0низация на въздуха. Например при преди и п0 време на вис0к0в0лт0ви дъги, при свещите на к0лата и др. Въздуха претърпява й0низация и разпад, няма да навлизам в п0др0бн0сти, н0 накратк0 се 0тделя чист кисл0р0д и ал0тр0пни ф0рми същ0, 0, 02... 0тделя се и в0д0р0д същ0, 0т влагата във въздиха и в0дните пари къдет0 е настъпил й0низаци0нния пр0цес. 0тделя се и аз0т, к0йт0 същ0 участва в сместа на въздуха и аз0тни 0ксиди и аз0тни киселини, к0ит0 не са вредни. Няк0и 0т елементите бърз0 и силн0 реагират с други и са нестабилни, така е и с 0з0на - "03" т0й е мн0г0 силен 0КСИДАТ0Р/0КСИДАНТ !!! На практика е съставен 0т 3 ат0ма кисл0р0д, именн0 заради т0ва 0ксидира/0кислява - изгаря бактерии и вируси, н0 п0-активн0. :idea: В същ0т0 време 0баче 0з0на е замърсител на въздуха ! Защ0т0 малк0 0ткл0нение в к0личеств0т0 м0же да д0веде д0 негативни п0следици при вдишване. Елементарен пример е какв0 ще стане ак0 вдишате г0лям0 к0личеств0 кисл0р0д за кратк0 време - настъпва смърт! НАпример в куви0зите к0гат0 не е д0бре д0зиран кислр0да в терапията м0же да настъпи слеп0та или други увреждания при бебетата! Кисл0р0да, к0йт0 дишаме е в т0чн0 0пределена пр0п0рция и всяк0 трайн0 изменение в0ди бавн0 или бърз0 в зависим0ст 0т г0лемината на изменениет0 д0 заб0лявания и ак0 не се 0брати пр0цеса д0 смърт :!: :!: :!:
Така, практикува се лечение с 0з0н, т.н. 0з0н0терапия, н0 тя трябва да се прави при стр0г м0нит0риг и 0ценка за тежест на заб0ляванет0, и преценка има ли смисъл да се прави и в какви д0зи и за к0лк0 време да се прави, защ0т0 т0ва си е 0пасн0!!! 0ПАСН0 :!: :!: :!:
И СЕГА :!: :arrow:

Някакви, например Американци решили да пр0дават нещ0 - 0з0нат0р или й0низат0р, за да изкарат пари! #-o Впрегнали Китайци, ниск0 грам0тни и ниск0платени да ги израб0тят и праснали надпис без0пасн0?! [-X :^o :axe: Как се прави т0ва заклчение :?: :!: Ами Аз раб0тя п0д земята и имам дед0стиг на кисл0р0д всеки ден и на мен например м0же да ми се 0трази д0бре ак0 п0дишам малк0 0т т0зи 0з0ниран въздух, н0 за друг т0ва м0же да се 0каже не п0лезн0, а вредн0 :vom: Как с един и същ апарат, с една и съща функция, и с една и съща д0за, ефекта ще е еднакакъв, п0л0жителен при т0ва за 7 млрд. души, живеещи п0-различен начин, в различна възраст, в различна среда, с различн0 здрав0сл0вн0 съст0яние :!: :?: :arrow: НЯМА КАК :idea: :!:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ozone#Health_effects
http://aqicn.org/city/bulgaria/sofia/pavlovo/
https://en.wikipedia.org/wiki/Ozone#Production
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0 ... 1%8F%D0%B4
https://en.wikipedia.org/wiki/Electric_discharge

Ей х0ра събудете се! ИК0Н0МИКАТА И МАРКЕТИНГА ЩЕ ВИ УБИЯТ ПРЕДИ ДА СЕ УСЕТИТЕ :!: П0вярвайте ми знам какв0 г0в0ря !!! 0ще Айнщайн е казъл, че техн0л0гичния пр0цес 0тдавна е задминал м0рала ! Накрая ще стигнем д0 там, че да бъдем убеждавани, че яденет0 на лайна е п0лезн0 и ще ни пр0дават лайна! И ще ги купуваме :!: :shock:

Преди г0дини се занимавах с Браунгаз генерат0ри, там има д0ста сх0дни неща, к0ит0 се 0тделят в пр0цесите, н0 за друг0 г0 сп0менавам, заради налудничевите твърдения, че м0жел да дава ик0н0мия на г0рив0 при п0л0жение, че се изп0лзва в затв0рена система :? Чак в един м0мент и аз зап0чнах да си мисля, че м0же да има нещ0 вярн0 и к0й знае к0лк0 х0ра съм вкарал в налудничеви идеи #-o !!! Е бях д0ста млад, неинф0рмиран и въ0душевен! Писаха във вестници чак, па преувеличаваха, па лъгаха, мазаха и т0ва всичк0т0 беше със знаниет0 на виден д0цент :shock: Няма да сп0менавам имена [-( !!! И СЕ НАлИВАХА ПАРИ :!: :idea: И БЕШЕ ШУМЕНЕ И БЕШЕ Г0лЕМЕЕНЕ и... жалка раб0та сме х0рата, жалка :cry:

Засрахме цялата планета и сега се възп0лваме 0т п0следвалите пр0блеми, за да правим пари :!: :x
:idea: :arrow: ЕТ0 КАК РАБ0ТИ СХЕМАТА :!: :arrow: Създаваш пр0блем, :arrow: втълпяваш на всички, някаква причина прир0дна или друга п0ради к0ят0 се е п0явил :arrow: Предлагаш решение :arrow: пласираш решениет0 :arrow: прибираш пачките :!:
И НЯК0И Г0 ПРАВЯТ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВА Е ЦЕНАТА ЗА ДРУГИТЕ :!: :idea:
[-o< [-o< [-o<

Бъдете живив и здрави ! А к0йт0 иска чист въздух и здраве :arrow: пр0ст0 трябва да се 0тдалечи 0т индустрията, ик0н0миката, г0лемите град0ве и всякаква ч0вешка дейн0ст, т0ест да идете в прир0дата къдет0 няма ч0вешка намеса и т0ва да бъде начин на жив0т !
Последна промяна от injstoichev на пет яну 24, 2020 10:37 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "йонизатор за върдух" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: