solar_entusiast написа:Това нали е същото.gnt69 написа: Здравей колега би ли споделил какъв модел UPS използваш. Имам да поддържам помпа за слънчеви колектори един два дена в годината, само по време на профилактиката която прави Енергото. Досега ползвах един UPS НПЗ 103А ама нещо здаде багажа и не искам да го ремонтирам. Оглеждах се за нов ама много пари пък малко ватовете, ще ми се да има 300-400 вата да може да захранва и котела с горелката. Тез производители не познават парите бах ги у синусите и косинусите. Моята идея е да взема АРС smart и да му посадя един външен акумулатор пък ако ще и една седмица да зарежда. Не съм ориентиран в тоците ама е ненормално за UPS 400w 400 лв + акумулатор. Гледам в олх пълно с UPS APC smart за без пари. Така че би ли споделил модела на твоя и как си го свързал с външен акумулатор.Модела е APC Smart UPS 420. Дават го, че прави истинска синусоида на изход.
Благодаря предварително.
Акумулатора съм го вързал на мястото на оригиналния който е изхвърлен, защото беше сдал багажа.
С него захранвам без проблеми три циркулационни помпи на Грундфос от серия Алфа, два контролера и две термозадвижки.
SC420I APC Smart-UPS SC 420VA 230V
http://www.senetic.bg/product/SC420I?gc ... oC3CPw_wcB