• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
От мобилни телефони до цифрови камери
brum - майстор
Ще взема да го пусна тоя код при мен и да видя как се държи. Ако проблема го има ще му намеря решението.
radius - майстор
Изчакай, взех един друг рутер, да пробвам довечера с него.
Vectra - специалист
Може да ползваш и телефона като точка за достъп и да закачиш едното ESP към него. Така ще елиминираш едновременно два потенциални проблема - рутера и нета до самия рутер.
radius - майстор
С другия рутер, вече 22ч няма прекъсване и на двете esp-та. Ще го оставя още ден-два и тогава ще си правя изводи и чудя.
Иначе arduinoIDE ми е най-новото , както и wifi библиотеката.
За телефона се сетих, но с разните му power мениджъри и пестене на ток, не мога много да му вярвам за дълго засичане.
brum - майстор
Ако се окаже, че е от рутера, то би трябвало да има вариант да се конфигурира.

Имам разни подозрения, че има "оптимизация от 2.4GHz към 5GHz" която може да е виновна. Стреми се да "изключи" клиентите които реши, че могат да се вържат към 5 гигахерцовата честота като ги disconnect-ва от по-ниската честота. Ако е това - пускаш 2ра мрежа само за IoT устройства и я конфигурираш без никакви оптимизации за бавните клиенти. Аз съм така - 2 отделни мрежи за 2.4GHz и за 5GHz за нормалните устройства + 2 отделни мрежи на 2.4GHz за всеки етаж и за IoT устройствата.
radius - майстор
Това е доста вероятно предположение. Аз мислех в посока секюритито на рутера, ще му пусна една мрежа за гости само на 2.4, но нека още малко емпирични данни да събера със стария рутер.
2v6 - майстор
ср дек 08, 2021 3:40 pmradius написа:
Здравейте,
Целта е да наглеждам как работи термопомпата. В момента ползвам един дейта логер, който сваля през 30сек температурата на подаващата вода и я записва. Капацитета му е 5 дни и за да видя какво се е случвало, трябва да преточа информацията през УСБ на компютъра. Това е доста досадно, непрактично за постоянна употреба и архаично.
Търся решение, което да качва инфото в глобалната мрежа и да мога да си го гледам от телефони, компютри. Особеното е, че ми трябва история на записите с графика, не толкова да гледам моментната температура. Поне 5 дни назад през 30 секунди, приблизително 15000 записа.
...
Нещо такова?
https://opensensemap.org/explore/5a26eb ... 0010bb44d3
radius - майстор
Да, това е алтернативен вариант, на което подкарах.
Между другото, от няколко дена няма прекъсвания и на двете есп-та, определено е от рутера. Ще пусна отделна мрежа на 2.4, но след празниците.
2v6 - майстор
нед дек 26, 2021 12:40 pmradius написа:
Да, това е алтернативен вариант, на което подкарах.
Между другото, от няколко дена няма прекъсвания и на двете есп-та, определено е от рутера. Ще пусна отделна мрежа на 2.4, но след празниците.
Да, видял съм само първата страница...
Нещо друго, с логика за намаляване на трафика:
https://thingspeak.com/channels/584898
radius - майстор
Един вид, ако са еднакви отчетите, да ги разрежда ли?
При мен няма да има смисъл, защото има динамика.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Онлайн температурен мониторинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: