• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
От мобилни телефони до цифрови камери
thebugger - специалист
Ами успех, да. Да видиме как ще неутрализираш температурния дрейф на крайното стъпало без поне 1 ООВ по ток. По променлив ток слагам слаба ООВ и то най вече да огранича горната гранична честота. Все тая, няма какво да се занимавам, ти определено си свикнал по стари стандарти да караш, няма какво да говорим
Hoвoceлckи - майстор
Трябва ми регулируемо захранване 230V/12V,2А. Моторче от чистачки трябва да работи с различни обороти, променяни с потенциометър. Не ми си се занимава да го правя. Ще съм благодарен ако ми подскажете от къде да го купя. Съществено е да е малогабаритно, леко и ...евтино.
mironcho - специалист
Последния мотор за чистачки с който си играх изобщо не харесваше 2А. Имам спомен за консумация от порядъка на 8-10А. Иначе модифицирано компютърно захранване ще свърши работа. Потърси из форума има схеми.
Hoвoceлckи - майстор
Предполагам, че не си уцелил изводите. При мен има някакъв трети, към който дърпа доста ток (не съм го мерил) и върти слабо. Иначе - 1,5А на празен ход като не мисля, че ще вдигне много повече при натоварване тъй като е червячно редуциране на оборотите.
Не ми се занимава да го правя. Не е за мен. Имах неблагоразумието да кажа на един "приятел", че не е проблем да стане. Все си мислех, че се предлагат на пазара готови, но изобщо не откривам. Единственото, на което попаднах беше със галетен превключвател (3,5; 5; 7; 9 и 12V), доста едро и тежичко, на цена 25 лева.
Antonii - майстор
Има едни Китайски димери които може и да свършат работа. Нещо от сорта:

http://www.ebay.com/itm/DC-12V-8A-96W-P ... Sw6btXTQ7N

Само си намирате подходящо захранване към тях.
jordanvass - майстор
Antonii написа:
Има едни Китайски димери...Само си намирате подходящо захранване към тях.
Не само. Светодиодите, за които е предназначен този димер, като товар са чисто активни, докато моторът е силно индуктивен. Ще трябва да се погрижи и за бързи мощни диоди, паралелно на мотора, за да не опука транзисторите в ШИМ-а.
jordanvass - майстор
Слабички са тези импулсните за твоята цел. Имай предвид, че моторът при пускане харчи много по-силен ток от работния, докато се развърти до нормалните си обороти. Може да е за секунда, но го има този момент. А импулсните захранвания обикновено имат защита за максимален изходен ток, която моторът при тръгване вероятно ще задейства. Колко ще ти харчи максимално моторът и как ще се държи защитата при този първоначален ток не знам, но трябва да си подготвен и за такъв проблем.
hidrazin - майстор
Hoвoceлckи написа:
... Моторче от чистачки трябва да работи с различни обороти, променяни с потенциометър. Не ми си се занимава да го правя...
Добре де, ще ни открехнеш ли за какво ще се използва?
Имам някои "идеи". :-D
:partyman:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Питане за регулируем стабилизиран токоизправител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: