От мобилни телефони до цифрови камери
dimitrov8505 - напреднал
схема няма но има снимка как изглежда

Прикачен файл

NAREGDC.jpg
NAREGDC.jpg (17.29 KиБ) Видяна 4075 пъти
dimitrov8505 - напреднал
а какво ще кажете за заводска плтка на редко 65 лева не е ли добър вариант там поне всичко си е както трябва :?:
velsi - Почетен майстор
Какво да кажем като не знаем какво има на нея и дали "всичко си е както трябва". Пък и за 65 лева може всеки, тука е "направи си сам"!
Найденов - специалист
pansim написа:
Не знам защо се опитвате да откриете топлата вода :? ...
Не се опитваме да открием топлата вода, а по- топлата :) или как да я стоплим по- добре, по- качествено, по- ефективно, по- лесно, или по- икономично (ако може). То нали затова е форум (още повече НАПРАВИ САМ)- място, където се споделят и обсъждат въпроси, идеи и решения: някой ще попита, друг ще отговори, трети ще предложи нещо в по- добра насока и в крайна сметка всеки може да почерпи полезна информация- на някой ще му пасне един вариант, друг може да има различни изисквания и да избере друго или да хареса няколко неща от цялата тема и да ги съвмести така, че да му свършат най- добре работа.
:partyman:
lecki - специалист
Има много интегрални схеми за стабилизиране на скороста на
ел. моторите на касетофони (колекторни), само трябва да се
подбере (евентуално) последователния резистор и на изхода
да се включат по мощни транзистори :idea:
Стабилизирането е перфектно и просто. :wink:
lov - майстор
Един съвет и от мен пък ако искайте вземете го в предвид за да не берете после ядове. А той е: Не се хвърляйте на високотехнологични неща когато ще се ползват в заваръчни апарати собствена конструкция. Схемичките които последно публикувахте наистина работят перфектно но само когато са предпазени от смущения по захранване. А около един заваръчен трансформатор стават ужасно много. И после ще почне едно екраниране заземяване. Феритни филтри и накрая едно нищо. Имам телоподаващо с изопланова глава. И аз ентусиасиран реших да се правя на знаещ и накрая стигнах точно до тези проблеми. Та си карам до сега с оригиналната платка която е почти идентична с гениалното решение което колегата показа в началото на темата. Има един тиристор КТ705 и един мощен диод него не го помня какъв беше. Ползва се и един динистор. И две релета заедно с един електролит определят и времезадръжката за да се пусне първо газта. А относно спирането на двигателя достатъчно е да се даде на късо и кове почти на място.като за целта се ползват нормалнозатворените контакти на релето.

Тема "Регулиране на обороти при телеподаване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: