• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
От мобилни телефони до цифрови камери
jekasus - майстор
Виждал съм някъде постнато - външна памет не знам колко там GB, вътре една малка флашка и две гайки за тежест. :lol:
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
Сега ако извадиш и някой светодиод и вътре да има крушка с нажежаема жичка...... :-D
[-X Няма файда. Крушките са по-скъпи. :-D Виж обаче USB кабел вместо флашка има файда.

Изображение

Ама май му оспамих темата на човека. Извинявам се.
:partyman:
dyaneff - майстор
Ако продължаваш в тоя стил ще откажеш хората от Китайските стоки. :lol: :partyman:
hidrazin - майстор
Ааа... Няма такова нещо! Някои неща даже и работят! Нали си говорехме за батерии.
Изображение
dtmf - специалист
Сега се сетих че по едно време се продаваха на безценица батерии 9V Memorex , с изтичащ срок на годност. Някой от тях ставаха за скъпи мултиметри с ниска консумация, а други и за това не ставаха: :lol:
http://ecx.images-amazon.com/images/I/4 ... AA300_.jpg

Разфасовах няколко и от вътрешната страна на опаковката имаше написана съвсем друга марка батерии.

Иначе в литиево йонната от снимката която пуснах се усъмних, понеже се зареди за няма и 20 минути. :-D
lov - майстор
Ей хидразине как ме яд че изхвърлих едни подобни кондензатори и не ги снимах. А и май никак не е лошо тея ментета да бъдат отделени в отделна тема. Само да ми остане малко време ще снимам и пусна една флашка на която съм и направил дисекция.
lz1wvm - специалист
Сега прочетох темата.Да,хубаво е тези ментета да се отделят в друга тема.Особено тази флашка,която е снимал хидразин,направо е уникална,но човек не знае на какво ще попадне... :partyman:
Последна промяна от lz1wvm на вт яну 22, 2013 9:43 pm, променено общо 1 път.
mania - напреднал
hidrazin написа:
Никога, ама никога не се изказвай неподготвен! И вземи си смени китайското уредче от магазин левче. Явно лъже доста.
И тук става дума за напрежението на самата клетка, а не какво подаваш на електрониката на батерията. Има батерии със и без електроника.
Максимума обикновено е 4,20V с точност 1%. Хубаво си дал линк като източник ама и да беше го прочел.
http://preview.powerelectronics.com/mag/504PET23.pdf
Я ми покажи къде тук виждаш 4,50 волта ?
Изображение

Пък теб май те мързи да четеш и мислиш. На сайта какво пише, колко е на клетката. Аз какво пиша, колко е на входа на телефонната батерия, която е с електроника. Ти какво пишеш, спам.
Та, човека точно и ясно е писал - иска да знае как да си зареди телефонната батерия, която я е сложил на фенерче, което преди това сигурно е било с 4 волтов оловен акумулатор. Ми, поне го обясних, надявам се разбрано.
И дори мултиметъра ми да е от магазина за 1 лев, обикновения човек какъв ще си вземе, и какво ще измери, а?
И накрая, споменава се за това колко цикъла ще издържи батерията, сложена на фенерче. А колко ли пъти ще се зарежда средно на година?!
milev5 - специалист
hidrazin написа:
Ааа... Няма такова нещо! Някои неща даже и работят! Нали си говорехме за батерии.
Изображение

Хахаххаха!Ето ги и моите красавици.

Изображение Изображение
hidrazin - майстор
Ами все пак си добре. Можеше и да са такива:
Изображение
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5