• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
nikolov333 - майстор
kuuuuuul написа:
Искам да гледам отдалечено.С дадения софт,макар и добре обяснен не става(не намира камерата)за това пробвах с друг.Да не би да не съм нагласил правилно порта на който е кам.
Ако не можеш да се свържеш с андроид приложението от домашната WI-FI мрежа, т.е.и камерата и телефона да са свързани към един и същ рутер, то проблема най-вероятно е в настройките на рутера, ако ползваш андроид софтуера, който е от диска към камерата ти, той по-подразбиране си я търси на определен порт и би трябвало да няма проблем в локална мрежа. Може рутера ти да забранява трафика на този порт и тогава трябва да се разреши трафика на порт-а в настройките на рутера. С две думи първо трябва да се свържеш в локална мрежа за да си сигурен, че работи и после да пробваш извън мрежата на доставчика ти. В общи линии реда за свързване е следния.
1. Камерата да се настрои да позволява отдалечено свързване. Обикновено освен IP адрес и порт трябват и потребителско име и парола.
2. Рутера да пропуска трафика на този порт и камерата и устройството да са в същата локална мрежа.
3. Софтуера за телефона да е за същата камера с еднакви настройки като камерата за IP адрес, порт и потребителско име и парола.
4. На някой камери се настройва и качеството на излъчваното видео, за да можеш да го гледаш при по слаби скорости на трансфер
П.П. сега гледам, че си добавил суич, предполагам преди рутера, което прави нещата по-сложни. Преди не работеше ли и защо сте го сложили?
Nimi - специалист
Трябва да си знаеш естествено и външното IP. Ако е динамично ще трябва да минаваш през някакъв DDNS сървър евентуално.
kuuuuuul - майстор
Момчето от интернета каза че ми трябва този суич,когато ми даде втория адрес, в него влиза главния кабел,камерата и кабел към рутера.Иначе камерата излиза на домашните ком. които са в същата мрежа,но от друга мрежа за сега не мога да се свържа. :-D
Nimi - специалист
kuuuuuul написа:
Момчето от интернета каза че ми трябва този суич,когато ми даде втория адрес, в него влиза главния кабел,камерата и кабел към рутера.Иначе камерата излиза на домашните ком. които са в същата мрежа,но от друга мрежа за сега не мога да се свържа. :-D
Имаш второ реално IP ли?!?! Това с "главниа кабел" и суич-а на такова прилича. Излишно в общия случай.

Ако е така камерата не трябва да е във вътрешната мрежа.
nikolov333 - майстор
Питай първо доставчика второто IP външно ли е и отворени ли са портовете на които комуникира камерата..т.е. от мрежа на други интернет доставчици трябва да имаш пинг до адреса камерата.
kuuuuuul - майстор
Реален адрес трябва да е,дадоха ми го специално за камерата .Какво е това ПИНГ :?
kalpev - специалист
kuuuuuul написа:
Доколкото схващам, преди време кабелът на доставчика е влизал във WAN порта на рутера директно, като си имал едно IP за този рутер. После си купуваш камерата. Написано са ти дали втори IP адрес за нея, който адрес си сложил в настройките на камерата. Камерата и рутера независимо са вързани към суич, в който суич влиза и кабелът на доставчика.

Само не схващам напълно - това реално IP ли е наистина, или просто статично IP от мрежата на доставчика? По-склонен съм за второто...Така, че послушай nikolov333 и питай доставчика си за тези неща.
Lisko - майстор
kalpev написа:
това реално IP ли е наистина, или просто статично IP от мрежата на доставчика?
Ако му беше дал тука първите две числа, щяхме да знаем.
kuuuuuul - майстор
kalpev написа:
kuuuuuul написа:
Доколкото схващам, преди време кабелът на доставчика е влизал във WAN порта на рутера директно, като си имал едно IP за този рутер. После си купуваш камерата. Написано са ти дали втори IP адрес за нея, който адрес си сложил в настройките на камерата. Камерата и рутера независимо са вързани към суич, в който суич влиза и кабелът на доставчика.

Само не схващам напълно - това реално IP ли е наистина, или просто статично IP от мрежата на доставчика? По-склонен съм за второто...Така, че послушай nikolov333 и питай доставчика си за тези неща.
Точно така е,утре ще питам доставчика какво е IP-то,иначе първите две цифри са 46.233......
Ето и какво показва:

Прикачен файл

kam..jpg
nikolov333 - майстор
От 46.233.0.0 до 46.233.63.255 са интернет адресите на мрежата на Packet Scale OOD, така че изглежда е външно IP. Остава да питаш дали са отворени портовете, на които се свързваш с камерата ти. Виж има ли настройки за андроид приложението на които да въвеждаш ..Port: например този софт за тел. https://play.google.com/store/apps/deta ... u.ipcamera имат избор на разни модели камери с които ще се свързваш..и всички нужни настройки, но според мене е най-добре да си ползваш този който върви с диска на камерата ти..
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "IP камера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: