Има една съвсем дребна разлика в историите за кондензаторите и земеделието. Докато единия има алтернативата да си куп друг телевизор на недотам висока цена, работодателя на орача, ще не ще, трябва да се бръкне за високозаплатен труд, вместо евтин китайски.
Jack52 написа:...Погрешно си ме разбрал ... Явно си лично заинтересован...И двете са погрешни. Много добре съм те разбрал. Просто правиш сметка на чуждия труд без да го познаваш.
Та и сравнението за орането е много правилно. Защо един орач да ми взима за декар примерно 30 лева а не 5 след като разходите му са само 3 лева?
Все пак нищо особено не върши и не му трябват кой-знае какви познания.
Ти така и не разбра за какво се плаща. В тези 80 лева ти са и диагностиката и трудът. Независимо дали ща ти сменят един или 10 кондензатора.
И знаеш ли защо е така? Защото ако цената е на елемент - примерно 10 лв за смяна, в сервиза ще ти сменят всичките кондензатори.

А сега сметни колко ще ти излезе. Не е проблема да смениш даден елемент и това не е определящото в цената.
Въпроса е да откриеш какво трябва да смениш. Със смяната може да се справи и някой ученик. Та това е, и други ти го казаха.
А това дали съм заинтересован - ами не съм. Мога да се хвана да го правя и да го оправя но няма да стане.
Ще трябва цял ден да си играя с тъпия телевизор за тези пари и с риска да излезе и нещо друго след като тръгне захранването.
После ще трябва да ти обяснявам че примерно си е заминал борда и трябват още пари за части. Пък ти ще продължаваш да ме гледаш подозрително.

Не е за мен тая работа и няма хляб в нея.
Доста хора тук ме познават и ще ти кажат че е така.

P.S. Успех с ремонта. За месец и отгоре получи достатъчно съвети.