• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Няма такъв пункт дето не продава. За тях това е много изгодно по няколко причини. Първо тоя траф щом не му е изваден бакъра
са го купили на цената на желязото пък на теб ще ти го продадат като желязо и мед. Много добре знаят колко мед излиза от един
такъв траф и ще ти я сметнат по цена продава. Няма да си играят те да го разглобяват. И нещо друго - при тези тонове железа
тези няколко килограма желязо хич и не се забелязват. Тогава този дето работи на пункта ако пункта не е негов директно си прибира
тия пари в джоба. Има нещо друго - на всички пунктове вече има камери. Освен това махни това колело, С него хич няма да изглеждаш
сериозно. Вземи някоя свястна кола и отиди направо при шефа на пункта като не изглеждаш като ученик с пет лева в джоба. И като
отидеш там нека първият ти въпрос не е колко ще струва. Просто не питай за цена. Те за колкото решат, за толкова и ще ти го продадат.
Много хубави, нови и полезни работи съм си купил от там за без пари. Всеки месец поне веднъж ги обикалям.
Успех и дано съм бил полезен.
:partyman:
zilton - помощник
Засега не успявам да стигна до питането за цената - щом кажа, че ми трябва желязото от трансформатор или мотор (понякога ползвам и "магнитопровод" ако не е някоя мацка дето да замига) и вдигат рамене, че не може понеже не продават.
Но се радвам, че все пак ги обикаляш - знчи и аз може да се вмъкна някъде :-) . А, за колелото, смятах, че така ще изглеждам по-нормално - като обикновен човечец дето си търси някакво "боклуче", а не с някоя "свястна кола" дето не го знаеш какво точно дири и защо не си го вземе от магазина. Убеден съм, че ако ми го продадат ще са здраво на печалба и явно причината да ми отказват е нещо в тея закони дето ги направиха напоследък. Но ще продължавам да пробвам където намеря (на пазара на автогарата също се появяват разни неща :-) )
petromaniq - специалист
zilton , защо не си попълниш профила - да знаят и останалите от форума, коя автогара да обикалят :lol:
hidrazin - майстор
Няколко поста по-нагоре е писал - Варна.
:partyman:
MamaMy - майстор
Пичове, аз тия трафове ги взех за някой от вас тук във форума :? . Няма да печеля от тях, както и не съм загубил нищо. Просто ако някой иска му изпращам. Ако не ги искате, ще идат за където бяха тръгнали. Тоест на вторични. :)
gogo7777 - майстор
Останаха ли трафчета :-D . Бих ти поръчал едно такова творение ако ти се занимава. Преди време се мъчих да си права такова ама нищо не направих :? . Твойто се е получило добре, поздравления.
MamaMy - майстор
Благодаря. Добре се получи, но аз не изработвам такива. Направих си едно само за мои нужди. Ако желаеш, мога да ти дам трансформатор. Останалото ще си направиш ти.
angelfilev - специалист
lov написа:
Я почвай серийно таймерчето ще завъртиш бизнес във форума. :lol:

Не се майтапя ако имаш време и ти се разправя може да ми спретнеш и на мен едно. Онзи ден кога споменах че имам траф реших да го изровя и покрай него си изрових даже и кабел за вторичната. Ама пусто време нещо не ми стига да правя платки. И само ме дразните вече с готовите творения.
На времето си играх с един апарат да правя едни соларни панели. Пак беше някаква самоделка и охлаждането на електродите беше направено водно като ползваше за радиатор един кондезор от хладилник.Най елементарна отворена система без помпа. И си помисли за новата конструкция да изнесеш челюстите поне на 30-40 санта.
Имайте предвид, че токът във вторичната намотка силно зависи от площта на вторичния контур. Затова е желателно електродите да са максимално близо до вторичната намотка. Правят се изнесени заради заварки на широки ламарини, но за сметка на понижен ток.
lov - майстор
Те това и баба го знае а и от вън трафа може да се шаманства колкото искаш.
Така и не намерих детелна схема на таймера. Ако може някой да постне ще е хубаво.
Тоест някой части не пише какви са.
А трафове с намират доста, ако човек се разтърси.
Някой може ли да ми обясни ако го направя на Бутон защо ми е управлението на трафа, не на таймера.
Не може ли да се върже директно към 220В.
Последна промяна от banksbg на вт яну 29, 2013 5:01 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Батерии и 'точкови заварки'" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: