• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
ge6aaaa3 написа:
Правил съм платки с пътечки широки 1,5мм и 1мм разстояние между тях без никакви мустаци и липсващи участъци...
Голяяяяямо постижение. :shock: Това от кой път?
:partyman:
P.S. Между другото още чакам снимките дето обеща за нещо направено от теб. Също така помня темата дето съветваше човека да си премери транзисторите на крайно стъпало с интегрални схеми. :lol:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 28#p613763
ge6aaaa3 - специалист
Е, да, предполагам с твоя вълшебен маркер боравиш с нанометри, но аз съм простосмъртен.
Първоначално имаше много проби-грешки, но после нещата стават от раз.
Ако кача, ти после ще покажеш ли как същото го правиш с маркер, но по-добре?
shadow__01 - майстор
Здравейте, преди време си направих усилвател за слушалки с OPA2134PA (на предната страница има снимки). Скоро реших да си направя нов по същата схема, но с някой леки промени.
Прикачен файл:
image2.jpg
image2.jpg (30.58 KиБ) Видяна 774 пъти
Промених стойността на потенциометъра от 10 на 20 килоома и намалих стойността на изходните резистори от 38 на 22 ома. Добавих и още кондензатори за филтрация със ниско съпротивление и е почти готово.
На едно място http://www.raymondaudio.nl/projects/pro ... ject7.html четох, че:
The primary function of the 1K resistor at the input is to protect the amp from oscillating. When the amp starts oscilltating, a current will start to flow, but as soon as it does, the 1K will drop the voltage, so the amp will stop oscillating.
На български преведено значи, че като поработи малко започва да осцилира и тока намалявал.
Слагало се резистор 1 килоом на входния сигнал и се решава проблема. Според вас има ли нещо вярно?
И другото ми питане е защо на изхода без подаден сигнал има нещо като постояннотокова съставна. Мултицета ми изкарва цялото отрицателно напрежение на изхода? Мислех да сложа вместо резистор някакъв кондензатор да я филтрира, но за знам какъв?
sstefanov - майстор
shadow__01 написа:
Мултицета ми изкарва цялото отрицателно напрежение на изхода? Мислех да сложа вместо резистор някакъв кондензатор да я филтрира, но за знам какъв?
Имаш грешка в схемата, или чипът е заминал!
Напреженията на входовете трябва да са около нула волта. Такова трябва да е и на изхода (не повече от няколко миливолта отклонение).
Оправи си схемата и никакъв кондензатор няма да ти трябва.
shadow__01 - майстор
sstefanov написа:
Имаш грешка в схемата, или чипът е заминал!
Напреженията на входовете трябва да са около нула волта. Такова трябва да е и на изхода (не повече от няколко миливолта отклонение).
Проверена е схемата и няма грешки. С малко говорителче работи.
Оказа се, че пиновете за вход на сигнала не са свързани и затова ми показва тези напрежения.
При свързването им напреженията изчезват.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Интегрален усилвател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: