Колеги, изкам да озвуча еидн партер от 3 помещения,но изкам да мога да регулирам звука от всяка стая а и да звучи ралична музика във всяка стая.Бих помолил колегите, които са по добре запознати да ми дадът някакъв съвет за озвучааващото устройство и как да стане това,а освен това съм замислил да сложа говорителите в оакчения таван.Приемам всякакви предложения и схеми.Благодаря.
- 1
- 2
От мобилни телефони до цифрови камери
moni8888
- напреднал
12 мнения в "Озвучаване на 3 помещения.Съвет"
mitcd
- специалист
Най-напред виж колко квадрата е площа и какви колони ще сложиш.И най важното е да направиш така че звука да не се "разхожда" по целия таван.Значи аз какво направих - на 200 м2 помещение съм шляпнал 14броя 40 ватови трилентови авто говорители(равномерно разпределени).Около тях в тавана съм натикал доста вата така че звука да не се разпростира на всякъде,че да не дрънчи тавана(да не говорим и за шпакловката)Разделил съм ги на 7 клона .На един седем канален ресивър 7х100 вата.Като сила и качество се изненадах,сам не вярвах че ще свири толкова добре.Сега мисля да сложа и един активен субуфер към 150 вата(на ресивара има изход и за него)
За твоя случай ако си с ресивър и ползваш много каналния вход 5+1 или 7+1.Може и да ти свърши работа,ако можеш да намалиш звука и от източника.Другия вариант е за всяко помещение по един усилвател.
За твоя случай ако си с ресивър и ползваш много каналния вход 5+1 или 7+1.Може и да ти свърши работа,ако можеш да намалиш звука и от източника.Другия вариант е за всяко помещение по един усилвател.
mitcd
- специалист
Ако сложиш по 2 трилентови говорителя за стая.Общо 6 канала мисля ще ти свърши работа.Аз избрах да съм с по вече говорители за да може да разпределя звука равномерно,а не тия дето са под колоната да не могат да се разберат.А за разделно усилване виж на снимката ресивра дето съм сложил дали затова става въпрос.Но все пак ако източника има усилване например DVD- или PC - та не мисля ,че ще ти е проблем.
Прикачен файл
clp1.jpg (58.08 KиБ) Видяна 3824 пъти
BigPuff
- напреднал
mitcd написа:А за разделно усилване виж на снимката ресивра дето съм сложил дали затова става въпрос.Но все пак ако източника има усилване например DVD- или PC - та не мисля ,че ще ти е проблем.
Мне, не е това. Bi-amp означава разделно усилване на ниски и високи честоти. Образно казано до всяка колона (в случая предполагам само до предните) отиват по две двойки кабели.
По отношение на въпроса на колегата, пуснал темата - различните нива на звука е възможно да се постигнат с 6 канален ресивър, но в определени граници.
Все пак ресивърите са предназначени за домашно кино и имат един "мастер" контрол на силата и настройки за отделните канали, но с + - спрямо основното ниво.
По отношение на различната музика - не съм чувал за ресивър с възможност да пуска едновременно музика от различни източници.
Та така - трябват ти 3 източника (двд, сд) или едно РС с три звукови карти, както и три отделни усилвателя.
Ако искаш цялата техника да е на едно място, а да се командва от всяка стая - има универсални РФ дистанционни управления (на радио честота),
които прехвърлят сигнал през стените. Има и готови решения с ЛСД дисплей за обратна връзка и управление, но цените са четирицифрени в Евро

mitcd
- специалист
Съгласен съм,но защо да не може да излиза различна музика -ще ги смесва ли ?Нали DVD то е с 5 ( без буфера) различни канала ако се подаде на едните един сигнал на другите друг не виждам причина да не стане при стандарт 5+1 или 7+1( без едното буфера).И без никакви музикални ефекти.
- 1
- 2
Тема "Озвучаване на 3 помещения.Съвет" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература