• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
kolaborator - специалист
Здравеѝте,купих си един мултицет,на коѝто дават че може да мери индуктивност,но така и не разбрах как!Ето и снимка.Ако някоѝ може да помогне ще съм му благодарен!

п.п.Също ако ви е известно това долу Сх,за какво служи...?

Прикачен файл

Photo-0045.jpg
Photo-0045.jpg (39.69 KиБ) Видяна 8564 пъти
vesel - специалист
Ами аз като гледам можеш да мериш капацитет, а не индуктивности. Това Cx е за да забучиш там кондензатора, който ще мериш.
kolaborator - специалист
значи съм се набутал,в листовката пише че може,но не и как!А Нz,как се използва също и темп?
maddoktor - специалист
за температура се предлага в кутията една приставка - и се вкарва в зелената букса доло в дясно от ключа.

за честотата е лесно - взимаш сондите и както ти е на мерене на съпротивление - замерваш там гдето имаш някаква честота - ама не бива да мериш квото ти падне = ако не се мамя в книжката пише до колко волта трябва да е измерваната честота - погледни в книжката.
kolaborator - специалист
maddoktor написа:
за температура се предлага в кутията една приставка - и се вкарва в зелената букса доло в дясно от ключа.

за честотата е лесно - взимаш сондите и както ти е на мерене на съпротивление - замерваш там гдето имаш някаква честота - ама не бива да мериш квото ти падне = ако не се мамя в книжката пише до колко волта трябва да е измерваната честота - погледни в книжката.
нещо не разбрах!Аз имам скала за херц,А температура е ясно за приспособлението,аз питам как се използва и едното и другото,даѝ пример!
maddoktor - специалист
ами включ датчик към мултицет - включ мултиет на температура - и според температурата то ти пише - трябва да си дал на обозначението му - демек или по Целзий , или по Фаренхайд

колкото до честотата - взимаш някакъв генератор на импули може някакъв софтуер от комп. звукова карта да видиш сигнала с каква честота е ( където е изхода за слушалки )
за целта както мериш съпротивление трябва да са включ. двете сонди - казваш на уреда да мери честота :) и той ще ти я измери - ама не ръгай в ел. мрежата с 220 волта - може уреда да се опуши
но тука вече не знам със сигурност :) понеже нямам същият като твоя уред.
както сега съм си сглобил много интересна мигалка - в темата малко по горе за блиц - уреда ми казва че диода мига със 4 херца - ама според калкулатора сигнала ми е 8 херца - може би уреда ми мери синусоида , а аз имам правоъгално сигналче, или пък и аз не знам :)
lz1wvm - специалист
Няма значение дала е синусоида или правоъгълно.При 4херца честота има 8 полупериода(4 положителни и 4 отрицатилни).Предполагам,че от там е разликата.
Johny - майстор
Долу по средата имаш честота 20kHz и С-градуси Целзий. Само дето много не им вярвай на тези показания, колкото за справка става. На скоро на един съсед му обяснявах подобен уред и ми измери 42 градуса температура на тялото..... :lol: :lol: :lol:
ELEMENTAL - специалист
Johny написа:
На скоро на един съсед му обяснявах подобен уред и ми измери 42 градуса температура на тялото..... :lol: :lol: :lol:
Много е просто- няма компенсация на студения край на термодвойката.Да не говорим, че се ползват и калпави ОУ-та (TL062).
П.С.Честотомера е реализиран с таймер 555 тъй, че за точност не може да се говори.
Милен - майстор
И по внимателно като го ръгаш в контакта :lol:
Тия китайски ментаци нямат никакви защити. Ако уреда е включен на ток и мериш кво ти дава ЕОН ще стане късо и се стапя едната сонда и уреда също заминава. Ако е на съпротивление и го ръгнеш в контакта фоеверки няма да има но пак ще му изгори електрониката.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за мултицет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: