От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте,

Трябва ми дистанционно за гаражна врата в блока. Казаха ми, че трябва да си взема от хората които са слагали врата - но с тях не мога да се свържа, а от други съседи знам, че те вече нямали (?!). Намерих кутийка на едно такова дистанционно - казва се "Very Nice transmitter", с два бутона (като само единият се използва), работи на 433.92 MHz. Ако някой може да ме посъветва къде може да си намеря такова...
Имам и въпрос - останал съм с впечатление, че може да ми свърши работа и друго дистанционно, работещо на същата честото, но ще трябва да се "научи" да работи с врата - така ли е? Или това важи дори ако намеря абсолютно същото дистанционно?
skartalov - специалист
Захари написа:
Здравейте,

Трябва ми дистанционно за гаражна врата в блока. Казаха ми, че трябва да си взема от хората които са слагали врата - но с тях не мога да се свържа, а от други съседи знам, че те вече нямали (?!). Намерих кутийка на едно такова дистанционно - казва се "Very Nice transmitter", с два бутона (като само единият се използва), работи на 433.92 MHz. Ако някой може да ме посъветва къде може да си намеря такова...
Имам и въпрос - останал съм с впечатление, че може да ми свърши работа и друго дистанционно, работещо на същата честото, но ще трябва да се "научи" да работи с врата - така ли е? Или това важи дори ако намеря абсолютно същото дистанционно?
:-)

Няма логика друго дистанционно просто ей така да проработи с твоята врата! Нали това е смисъла, не всеки да може да я отваря?

Може и друго дистанционно да работи, или същото, но задължително приемника трябва да има функциа "учене", за да приеме кода на новото дистанционно.
По- добре се поразрови в документацията на гаражната врата да видиш дали няма нещо такова.
За съжаление става въпрос за гаражна врата на блок, която е слагана преди 2-3 години - съответно и да е имало книжка... вече няма :lol:

иначе ето как изглежда част от механизма за отваряне на врата - не знам, това ли е приемника? или той е някаква отделна кутия по механизма?
Aко някой има опит с подобно изглеждащ приемник и как става ученето моля да сподели :)

Прикачен файл

DSC00473_2.jpg
Remote control?
DSC00473_2.jpg (76.99 KиБ) Видяна 8956 пъти
Bobivan - специалист
"Teхноматика" са вносителите за автоматика за гаражни врати NICE.
02 490 13 44,0888 336 818,0887 335 763.
Днес ремонтирах и пуснах една такава със задвижване тип SPIDER.

http://www.niceforyou.com/english/produ ... doors.html
Благодаря, ще им звънна утре сутринта.
2v6 - майстор
Захари написа:
За съжаление става въпрос за гаражна врата на блок, която е слагана преди 2-3 години - съответно и да е имало книжка... вече няма :lol:

иначе ето как изглежда част от механизма за отваряне на врата - не знам, това ли е приемника? или той е някаква отделна кутия по механизма?
Aко някой има опит с подобно изглеждащ приемник и как става ученето моля да сподели :)
То си пише какво е дистанционното - СКА:
http://www.cka-bg.com/index.php?page=rk56

Скоро си купувах и аз. Предавателчетата бяха по 20 лв.

Тема "Дистанционно за гаражна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: