От мобилни телефони до цифрови камери
Spokoiniq - майстор
Колеги, въпросът е следният-да се "клонира" приемника за дистанционното на цифровия приемник за кабелна тв.На аудиосистемата за домашно кино въпросния приемник е изведен на кабел и можеш да го закачиш където ти е удобно, има доста hi-fi техника, която има подобни букси за управление от други компоненти и т.н.Идеята е че двата телевизора ги дели една стена(гръб в гръб буквално), и да наливам на евроком пари за още един приемник не виждам смисъл.Има ли колега склонен да помогне?
zoro1 - специалист
и какво искаш в крайна сметка?е един приемник да гледаш на 2 телевизора?и то различни неща?
купуваш си кард сплитер 1/5 /не съм срещал по малки/ купуваш си приемник по стандарта /пише го отпред-кодировка QAM или друга/ пускаш си през стената един ЛАН кабел пускаш и готово.
Spokoiniq - майстор
Цифровия приемник да остане само 1, искам на два телевизора , не едновременно, просто като си лягам да не местя приемника в съседната стая, а само да изкарам втори приемник за дистанционното от другата страна, иначе и двата телевизора са свързани на 2 изхода на приемника, няма проблем.
Чаро - Акълия
Аз бях извадил датчика от кутията на приемника (булсатком) с кабелче и стоеше над вратата в коридора. Вършеше работа, само дистанционното се насочваше към вратата...може да пробваш да закачиш още един датчик към сегашния и да го изтеглиш в другата стая.
Специалистите да кажат ще стане ли.
zoro1 - специалист
Изкарваш си до 2-рия ТВ чинчове или си купуваш безжичен трансмитер на видео и аудио сигнал/ок 30-40 лева/ и "удължител "за дистанцинното
-можеш да използваш оптичен кабел за целта...
ELEMENTAL - специалист
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=8976

P.S.Вместо СА3140 могат да се използват NЕ5534, TL061,че дори и LM741
mitcd - специалист
Мисля си ,че освен тоя вариант.Можеш да вържеш още един ИР приемник паралел на тоя който имаш.Само изходите да са разделени с по едно съпротивление или кондензатор,но не знам как е изпълнена оригиналната схема на това което имаш.

Тема "Infrared приемник-клониране?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: