• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
bravo - напреднал
Домашният ми компютър се скапа - сам се включва и след 10-20 сек. се изключва. След около минута - пак. Когато го занеса на ремонт се оправя и там работи нормално - е, понякога изключва сам след десетина часа работа, но си работи - при мен просто няма време да зареди и изключва. Вчера го взех от поредния ремонт - там работеше, а когато го включих у нас направи същия номер. Включвах го в различни контакти на различни бушони и резултата бе същия.
Някой има ли представа каква може да е причината да това негово поведение?
KIBRIT - специалист
Според мен е добре да провериш захранването !
Стефан - майстор
bravo написа:
. Вчера го взех от поредния ремонт - там работеше, а когато го включих у нас направи същия номер.
Направи рекламация за ремонта, и ги извикай да го тестват у Вас. По този начин ще се разбере причината, даже и да си платиш за услугата. Заслужава си!
bravo - напреднал
Благодаря а отговорите. Захранването беше първото нещо, което смених (с ново), не е от него. Иначе тези по сервизите не щат да идват - "донесете го, ние тук ще се справим". Загубена работа.
Очевидно е някаква характеристика на тока, само че не знам каква, за да се опитам да я измеря и да потърся причината за проблема.
bobykafe - специалист
Ако са ти взели пари за ремонта, можеш да предявиш рекламация.
nyagolov - напреднал
Да ти проверят електролитните кондензатори на дъното.
Johny - майстор
Няма логика за подобно поведение. При условие, че напрежението в мрежата е нормално, включвай периферията /мишка, клавиатура и всякакви други у-ва/ последователно едно след друго и следи за поведението на машината. Възможно е някое у-во де е излязло от строя и от там да идва проблема. Замени ги с други, ако имаш възможност. Ако мишката и/или/ клавиатурата не са с USB накрайник, a PS2, то се включват при изключен компютър.
bravo - напреднал
Отново благодаря за съветите, довечера ще пробвам. Вчера взех и един мултицет, за да измеря напрежението, но не сколасах.
Бай Член - специалист
за всеки случай, смени и захранващият кабел, а и разклонителя, ако има такъв.
sspoko - специалист
Преди няколко години имах подобен проблем със първия си комп сменихме 3 захранвания мерихме мрежи и прочие и накрая се оказа че просто спира вентилатора на процесора тои загрява и машината се самоизключваше.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: