• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
xborox - напреднал
На Астрата си имам един Blaupunkt SC202. Машина на достолепна възраст, ама вади приличен звук, направил съм и aux за iPod-a и ми върши идеална работа. Но не всичко е толкова прекрасно, колкото звучи на пръв поглед ;-( Касетофонът отказва да запаметява станции. Натискам бутона за съответния номер (от 1 до 6), задържам и спира да премигва, но станцията не остава в паметта.
Някои има ли идея какъв може да е проблемът? Видях, че една от пистите, които водят от куплунга към маса беше прекъсната. Свързах я наново, но ефект никакъв )-:
Касетофонът е ето този:
Изображение
Takezo Sensey - модератор
По новите модели имат кабел за "паметта на касетофона" обикновенно е жълт на цвят(ово йе стандарт).Но този не знам на какъв принцип е.Ако има такъв кабел и не е свързан на "+" няма да помни. :wink:
xborox - напреднал
И аз това предполагах и на това се надявах, но уви. При този модел наистина има два плюса, но единият отива директно към акумулатора, а другия към контактния ключ. Логиката ме навежда на мисълта, че това е направено, за да не работи касетофона при палене на автомобила.
Takezo Sensey - модератор
Предполагам искаше да кажеш : "Да НЕ работи без да е запален ..."

Опитай и двата директно на токов кабел, акумулатора.Има голяма вероятност да са погрешно свързани. Aко е така автоматично губиш всички настройки (нулира се) след загасване на мотора.Включително и VOL,BAL,FAD,TRE,BAS. :idea:
xborox - напреднал
Не, имах предвид точно "за да не работи касетофона при палене на автомобила". Целта е да няма никакво друго натоварване върху ел. системата при развъртане на стартера.
За съжаление самият касетофон не губи паметта след загасване на мотора, а въобще не запаметява. Ако съм запаметил някаква станция на бутон 2, впоследствие натисна 3 и пак се върна на 2, 2 е на съвсем различна станция от тази, която съм му дал да запамети.
Касетофонът е заводският на Astra и си мисля, че няма вариант да е свързан погрешно, но все пак ще проверя.
Takezo Sensey, мерси за отговорите.
Johny - майстор
Ако преди е работил, а вече не, то просто е дефектирал. Това е при условие, че нищо не си променял в начина на свързване. Проста логика!
xborox - напреднал
Johny, не мога да кажа преди как е работил, тъй като купих колата преди 3 месеца. Откакто е при мен не запаметява станции, но не знам предния собственик какви ги е вършил. По-горе писах, че една от пистите към маса беше прекъсната, така че явно е имало някакви интервенции.
Снощи проверих всички връзки, нещата изглежда ОК. Явно проблемът е по-сериозен. Доколкото знам може да е следствие от некадърно разкодиране.
PolariS - специалист
Имам същия проблем. Автокасетофон PIONEER KE-2700B, но не ми трябва повече. Та значи работи независимо от запалването т.е. изключването е само от копчето му. И това което най-дразни не помни никакви радиостанции, 5 мин. след загасване на двигателя забравя. Има ли някой идея как се оправя това? Извадих го, отзад има някакви самоделки, снадки на кабели.
С 2 леви - специалист
Някой сервиз за аудио-видео техника? Понякога 10-20 лв спестяват много главоболия. Просто предлагам и това като вариант. :)
MamaMy - майстор
Kaто намериш станция, задържаш натиснат бутона на канала за запомняне докато чуеш избипкване в колоните. Звука е специфичен. Трябва да задържиш малко по-дълго.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем със запаметяване на станции при автокасетофон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: