От мобилни телефони до цифрови камери
kolaborator - специалист
Здравеите,преди време се появи следният проблем: на екрана на телевизора в горната част се появиха успоредни линии ширината на които е около 3 пръста,като около10-15мин след вклучването на телевизора постепенно изчезват нагоре.Някои знае ли на какво се дължи проблема?
p.s. Пoдмених голяма част от кондензаторите но ефект никакъв!
John - специалист
Това не е ли за,форум "Електроника"?
kolaborator - специалист
John написа:
Това не е ли за,форум "Електроника"?

Незмам,сметнах за удачно тук да пусна темата,според мен проблема не е свързан с електроника!

И все пак,някой може ли да помогне?
romanpm - майстор
Това са линии от обратния ход на лъча които трябва да се гасят , и точно е за електроника :)
kolaborator - специалист
romanpm написа:
Това са линии от обратния ход на лъча които трябва да се гасят , и точно е за електроника :)

Съжалявам много грешката е моя!
А знаеш ли какво трябва да се направи за да се изчистят линиите?
stefan_gb - специалист
Не съм виждал обратния ход на лъча да е с 3 сантиметра дебели линии ......... :?
lz1wvm - специалист
Не съм виждал обратния ход на лъча да е с 3 сантиметра дебели линии .........
И аз мисля че не е обратния ход.Картината изкривява ли се с тези линии(като вятър) или са бели-хоризонтални.
kolaborator - специалист
lz1wvm написа:
Не съм виждал обратния ход на лъча да е с 3 сантиметра дебели линии .........
И аз мисля че не е обратния ход.Картината изкривява ли се с тези линии(като вятър) или са бели-хоризонтални.
Има лек наклонен огледален образ,които се вижда наи-вече при светла картина!при черна почти не се забелязва,да наподобява вятър,но и са бели!
lz1wvm - специалист
Предполагам телевизора е стар(аналогов) това се получава от развивката на картината.Ако няма външен тример за настройка-трябва да се рови вътре.
Поздрави
kolaborator - специалист
Няма външен тример,стар е "Goldstar",би ли ме насочил каде да гледам,значи един кабел излиза от кинескопа и отива към корпус с два тримера отзад.Тях ли трябва да настроивам?А зашто тогава постепенно се изчистват?

Тема "Проблем с картината на телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: