От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте, нов съм във форума и не знам дали е тук мястото за темата.
Извинявам се ако съм объркал. Имам следното питане:
Искам да си слижа музика в банята, и съм се спрял на идеята, да сложа авто CD, но не знам какъв трансформатор да сложа. Моля ако някой е правил подобно нещо, да сподели. Разбира се, приемам и други предложения.
Предварително благодаря на отзовалите се.
Поздрави!
petromaniq - специалист
А няма ли да се накваси или да се замъгли диска :lol: .Иначе може да работи с адаптер 12V1A стига да не е 4X22W.Тогава ще ти трябва сериозен траф,а най-добре ползвай акумулатор-стига да не искаш да се разкиснеш преди сидито.
petromaniq написа:
А няма ли да се накваси или да се замъгли диска :lol: .Иначе може да работи с адаптер 12V1A стига да не е 4X22W.Тогава ще ти трябва сериозен траф,а най-добре ползвай акумулатор-стига да не искаш да се разкиснеш преди сидито.
CD-то ще е отвън (ще се управлява отвътре с водоустойчиво дистанционно). Въпросът ми е точно какъв адаптер ми трябва и от къде? CD-то е Sony 4x52 W)
batman - специалист
Ако в банята си с лунички на 12V връзваш един грец към трафа и си решаваш проблема само с едно левче.
batman написа:
Ако в банята си с лунички на 12V връзваш един грец към трафа и си решаваш проблема само с едно левче.
С лунички съм, как се свързва и дали ще издържи?
kolaborator - специалист
Не съм напълно сигурен , но мисля че ще е нужно стабилизирано напрежение , иначе ще грачи и няма да работи добре!
mitcd - специалист
Батмане какви са тия идеи за ток от трафа за лунички? Пробвай първо у вас как ще е.
Няма да стане това да не ти е траф 50Hz.Може да стане от некво компютърно захранване.Може и с траф към 50-100 W.В зависимост от мощноста на CD –то. На трафа - грец с кондензатор ,ако дрънчи с 50Hz ,ще трябва и 12V стабилизатор
maddoktor - специалист
защо все трудно ще трябва да е
от компютъра прекарваш колонки и си готов - правиш си папка с любими песни и ги пускаш да свирят .
stefan_gb - специалист
Батмана направо уби рибата :lol: :lol: А по въпроса за музиката според мен е по добре да си купиш евтин mP3 плеер и си слушаи музиката в банята нали си десетина минути там :)
Батмане може с трансформатор за лунички но тороидален 200W a след него грец,кондензатор ,стабилизатор 4А, радиатор , кутия , ключ и тем подобни и каква ще е краината цена .....? Ако е само за банята не си струва според мен. Но със сигорност може да потърсиш едно старо захранване от PC ...........[/url]
2v6 - майстор
evgenyyy написа:
Здравейте, нов съм във форума и не знам дали е тук мястото за темата.
Извинявам се ако съм объркал. Имам следното питане:
Искам да си слижа музика в банята, и съм се спрял на идеята, да сложа авто CD, но не знам какъв трансформатор да сложа. Моля ако някой е правил подобно нещо, да сподели. Разбира се, приемам и други предложения.
Предварително благодаря на отзовалите се.
Поздрави!
http://home.comet.bg/datasheets/Sunny/SYS1183-6512.pdf

Или нещо подобно от:
http://www.comet.bg/shop/index.html

Или някъде другъде :idea:

Тема "Трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: