От мобилни телефони до цифрови камери
bad to the bone - специалист
Има ли някой който да знае как се регенерира батерия за лаптоп...казаха ми че си имало някаква специфика ,не просто да се подменят елементите
hygro - майстор
Трикът става само с NiCd и донякъде с NiMH, ако капацитетът им е намалял поради memory effect. Разреждат се поотделно всички елементи със съвсем малък ток до ниско напрежение. Разчита се по този начин да се разградят едрокристалните структури. Един-два пълни тренировъчни цикъла могат да посъбудят клетката... но може и не. Важно е клетките да се циклират в паралел, а не последователно, като е в оригиналната батерия. Последователно се събират в напълно заредено състояние.

Ако батерията е "интелигентна", след процедурата е възможно, индикаторът за нивото на заряда да не работи.

На рециклиране се поддават само неправилно използвани батерии, които често са зареждани, преди да бъдат разредени докрай.

Слава Богу, при днешните лаптопи този неудобен проблем вече не съществува.
Transporterr - специалист
имаше в hardware.bg някаква фирма която рециклираше батерии за лаптопи може да попиташ там :cool:
незнам дали си заслужава обаче, дядо ми в такива случаи казваше че "от пръдня боя не става"
Бай Член - специалист
bad to the bone написа:
Има ли някой който да знае как се регенерира батерия за лаптоп...казаха ми че си имало някаква специфика ,не просто да се подменят елементите
Зависи каква марка ти е батерията, т.е за какъв лаптоп.
Някой се оправят с проста подмяна на елементите, но имай предвид, че един читав елемент е от порядъка на 14-17 лв, а в батерията са обикновено 6 броя.
При по-скъпи батерии дето цените са им над 200 лв си струва.

Тема "батерия за лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: