• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
kolaborator - специалист
Здравейте , някой може ли да ми даде схема на симетрично стабилизирано напрежение , т.е. + , – , GND ?Като схемата е за консумациясхема на под 1А , за 15В.
lz1wvm - специалист
С две LM317 става.Ползвам такова от около 7 години.Даже и се регулира.
kolaborator - специалист
Интегралите са ясни , питам за схема на свързване.Сътворих това , ще стане ли ?

Прикачен файл

Photo-0060.jpg
Photo-0060.jpg (40.96 KиБ) Видяна 4717 пъти
lenko71 - специалист
На -30V трябва да е 7915. При 30V на входа разсейваната мощност от стабилизаторите ще е доста голяма - зависи от консумирания ток. След стабилизаторите се слагат само кондензатори по 100nF
stefan_gb - специалист
И за мен стабилизатора LM е по добър, имам около 15 платки от тези и с малък радиатор спокоино си товаря LM 317 T с 1,4А, нямам дефектирали до момента .....

Прикачен файл

Photo-0410.jpg
Photo-0410.jpg (28.3 KиБ) Видяна 4656 пъти
kolaborator - специалист
Направих си схемата по горе , като едната страна е с 7815 , а другата е с 7915(отрицат.).Получи се , но положителното и отрицателното имат разминаване от няколко волта.Проблема е в положителното напрежение, разликата е около 2-3 волта.На какво се дължи това и как да го регулирам?
stefan_gb - специалист
Kудето е по ниско напрежението сложи 2 изправителни диода последователно св. на извод 2 на стабилизатора спрямо нулата .... тоест да се замаси през диодите.
kolaborator - специалист
Това ли имаш в предвид? Какъв е смисъла?

Прикачен файл

Photo-0064.jpg
Photo-0064.jpg (42.63 KиБ) Видяна 4625 пъти
sbirov - специалист
2-3 волта е голяма разлика за тоя стабилизатор.Да не си разменил изводите на някой...
  • 1
  • 2

Тема "Схема на симетрично стабилизирано напрежение?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: