От мобилни телефони до цифрови камери
anton_ss - специалист
На една платка след греца/ от 4 бр.диоди /са поставили електролитен кондензатор,но без полеритет а на схемата по която е изработено устройството е дадено да е с "+и - "Възможно ли е такова изпълнение? :?
ELEMENTAL - специалист
Възможно е използвания електролитен кондензатор да е неполярен.По принцип, обаче този тип кондензатори не се използват като филтриращи.
lenko71 - специалист
Възможно е + и - да са означени само отдолу на кондензатора.
anton_ss - специалист
Не няма никъде написан поляритет!Този кондензатор е 10000мф/100в.ползва се като при разряд да завари метал,вид точково заваряване.Това ще ви насочили към нов отговор?
ELEMENTAL - специалист
Няма да е зле да постнеш една снимка на кондензатора.
lenko71 - специалист
Има ли някакъв проблем с кондензатора или...
Сигурен съм че има означение
anton_ss - специалист
Проблем ....незнам зарежда се след това при разряда се отделя достатачно енергия зада се получи заварка,но ме претеснява това ,че по схема го дават с пояритет а този не е найстина никаде не е отбелязан такъв! Също като кондензатор за ел двигател.
stefan_gb - специалист
anton_ss нещо бъркаш , поискаха ти снимка на кондензаторчето :)
petromaniq - специалист
Не може да няма означение-стига да не е неволно или принудително изтрито.Най-малкото на (-) слагат черна точка.А,ако няма друг вариант го пусни през крушка и гледай тока на утечка,ако угасне крушката-на прав път си чадо :lol:
anton_ss - специалист
Много се извинявам обаче като казвам,че нищо не пише , найстина не пише .Затова казвам ,че е като за ел.двигатели напр. 156 мф.за пуска на един монофазен ел.двигател!-Нанего да има поляритет?!И за това питах възможно ли е след грец да се постави такъв конд.без +/-Това е въпроса ! :idea:До тук само ELEMENTAL правилно ме разбра,но в това устройство конд. не работи като филтър а трябва да се зареди и след това да отдаде енергия...та затова става ли не полярен за тази цел,по схема дават да е полярен,явно не са намерили такъв и сложили този не полярния...

Тема "Кондензатор след грец-?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: