От мобилни телефони до цифрови камери
martosound - специалист
Здравейте,

При мен дойде за ремонт Нискочестотен Усилвател SAMSON S2000 http://www.samsontech.com/samson/produc ... ers/s2000/
Много сериозен американски усилвател. Единият канал не работи. Преди това беше минал през друг човек за ремонт. Той сменил крайните транзистори и те изгорели още с включването. 6 броя 2SA1295 и 6 бр. 2SA3264. Оказаха се 100 % фалшификат.

ОРИГИНАЛЕН 2SA1295. Надписът е с бяла боя - ясен е и се чете добре. Буквата Y на долният ред означава, че транзисторът е скоефицент на усилване по ток 70-140. Размерите на корпусът са 36.4mm X 21.6mm. Теглото на транзистора е 18.5 грама. Не се привлича от магнит.
Изображение

Същият истински транзистор от първата снимка, но разглобен с чука. Вижда се големият кристал на транзистора, който е бил разположен върху медната планка с размер на корпус ТО247, който пък от своя страна е запоен към най задната медна планка на корпуса. Голямата задна планка е с размери 36.4mm X 21.6mm.
Изображение

МЕНТЕ 2SA1295. Надписът е с тъмна боя - не е ясен и се чете трудно. На долният ред липсва буквата О с чертичка над нея или Y за коефицента на усилване по ток. Размерите на корпусът са 36mm X 21mm - по-малък е от оригинала. Теглото на транзистора е 13.5 грама - с 5 грама е по-лек от истинския. Привлича се от магнит.
Изображение

Ментето, разглобено с чука. Кристалът е много-по малък от на оригинала. Липсва междинната планка с размер ТО247. Размерът на планката е 33mm X 18mm - по-малка е от на истинския транзистор. Не е медна като на оригинала, а е желязна.
Изображение

При 2SC3264 нещата стоят по абсолютно същият начин.
Като купува такива транзистори човек явно трябва да ходи в магазина със златарското кантарче, шублера и магнита за да не бъде излъган да си даде парите(а тези транзистори са скъпи) за боклуци.

:rolleyes:
hidrazin - майстор
Изображение
То не е от днес и от вчера. Сладки са за фалшификация поради цената.
Щом ти е интересно, ето още малко:
Страна Фуфландия
:partyman:
martosound - специалист
hidrazin написа:
Изображение
То не е от днес и от вчера. Сладки са за фалшификация поради цената.
Щом ти е интересно, ето още малко:
Страна Фуфландия
Мен ме интересува какво е купил човека дето го е ремонтирал преди мен и какво се продава по нашите магазини. Целта е да не се прецакват и други хора. Какво има при руснаците изобщо не ме интересува.

:yawinkle:
hidrazin - майстор
И що? Те ментетата и в Русия и у нас обикновено идват от едно и също място. :-D
Някой път вземи да изпилиш един изправителен мост от рода на KBPC1508, KBPC2508W и подобните им, купени например от Елимекс.
Там може да откриеш и други интересни неща...
martosound - специалист
А някой да ме светне откъде да си купя истински 2SK215 ?
martosound - специалист
При тях не знам дали един диод може да се намери свестен, а ние искаме цял грец...хахахахахх. Почти всичко там е боклук или най-малкото със занижени параметри.
:yawinkle:
Последна промяна от martosound на вт юни 28, 2016 1:02 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
:-D
Иначе за 2SK215 може да пробваш тези от KSP. По принцип от там съм взимал само читави неща.
2SK215
Колко ще е чак оригинален не знам, но ще работи както трябва. :?
martosound - специалист
Да ти кажа и аз за KSP си мислех. Мой човек пазарува от тях постоянно и не е имал досега проблеми. Аз от COMET купувам, ама те нямат такива екзотични транзистори.
=D>

Тема "Транзистори 2SA1295 и 2SC3264 - МЕНТЕ !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: