• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
LYUBO3L - напреднал
здравейте!
имам малък зумер работещ на 12v пробвах го работи и на 24v ако изгори ще го подменя с нов сега свири постояно като оповестява края на програма та въпроса мие възможно ли е да се направи да сработва за момент и да спира защото е изключително дразнещо постояното му свирене
предварително ви благодаря!!!
ELEMENTAL - специалист
Да, възможно е.Дай малко повече информация за да ти отговоря по-конкретно.
LYUBO3L - напреднал
напрежението е 24v след реле което след като сработи подава ток на клапан за изпускане на налягане зумерчето е вързано между тях и докъто не ресетна или да изключа всичко все пищи
ELEMENTAL - специалист
:arrow:

Прикачен файл

z.gif
С1 се подбира опитно.Колкото по-голям е С1, толкова по-дълго свири зумера.
z.gif (9.05 KиБ) Видяна 3985 пъти
LYUBO3L - напреднал
стана супер самоче C1 е 2200uF/16v надявам се да неми създава в последствие проблеми
благодаря ти ELEMENTAL
LYUBO3L - напреднал
за да не правя нова тема и да пълня форума с моите глупости ще задам още един въпрос тук
понеже имам захранване 24v по какъв начин да му намаля напрежението до 12v за сега съм предвидил адаптерче но ако използвам само захранването на 24v ще икономисъм малко място
но ако е скъпо и трудно изпълнимо оставам на вариант адаптерче струва три лева :)
mien - специалист
стабилизатор 7812
LYUBO3L - напреднал
mien написа:
стабилизатор 7812

колко струва това и какво представлява? :?
lenko71 - специалист
Струва около левче
(това TO220 е модела на корпуса, иначе частта е LM7812)
Изображение
ELEMENTAL - специалист
LYUBO3L,
на кондензатора (С1) му е много ниско пробивното напрежение.Иначе относно стабилизатора на напрежение - каква е консумацията на товара?
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за зумер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: