От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте, телевизорът ми прави ето така:

Смениха 2 кондензатора, но не се оправи... Има ли смисъл да го нося на ремонт или направо да го изхвърлям?

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (39.24 KиБ) Видяна 2797 пъти
stefan_gb - специалист
Да продължат със смяната на кондензатори във ГВО и в захранващите му вериги включително.Не го изхвърляи поправимо е .
Ок, мерси, ще върви на ремонт! Надявам се само да не ми излезе колкото малък нов ТВ...
masterrichi - специалист
Ако можеш снимай платката отдолу да те насоча какво да правиш
wpw - специалист
Разбирам защо колегата иска снимка на шасито отдолу.... все пак този телевизор има марка, модел и най-вече номер на шасито. Потърси тези данни и пиши и ще пробваме да ти кажем точния кондензатор.
А и при цената която искат за ремонт - може би ще ти е по изгодно да смениш всички кондензатори в топлата част. :lol:
Като гледам картината е свита от долу, което вертикалната развивка - важно е да се знае с какви елементи е изпълнена. Има вариант да е поокъсила и някоя от отклонителните намотки (провери ги трябва да са около 15 ома). Долните черти, които се виждат е предполагам от лоша филтрация :? - кондензаторче.... Късмет
mitcd - специалист
С тая "Бети" и тия чалги как да бачка телевизора :lol:
Вертикал,захранване нещо от тоя род - няма да струва майка си и баща си. Е зависи и от майстора де - на каква тарифа е ?
todortv - майстор
Става въпрос за кондензатор,както колегите посъветваха.
20 ст. + труд и транспорт в двете посоки.Ако смяташ,че е за
изхвърляне- бутай го в коша.
Мерси за отговорите. Спирам му "Бетито", чалгите отдавна са изтрити.... А толкова години ми е служил, че ми е кофти да го изхвърля ей така.
masterrichi - специалист
Я вземи направи една снимка отдолу около вертикалната да ти кажа какво да смениш,не го изхвърляй още.

Тема "Развален телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: