• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте,
Първо искам да честитя новата година на всички, да пожелая здраве щастие и късмет.
Второ да се извиня относно идеята на темата а може би и за поставянето й в този раздел. Винаги съм бил привържаник на констуктивните а не на деструктивните подходи, само че идва един момент в който трябва да се направи нещо.
Проблемът е следният: имам съседи с които не мога да се разбера по никакъв начин нееднократно съм ги молил поне в малките часове да си намалят нивото на музиката но резултатът е по скоро отрицателен. Не мога и неискам да влизам в открита конфронтация - сигурен съм че ще загубя много повече отколкото спечеля....
Така че да се върна на въпроса който е продиктуван от следното наблюдение: когато звъня или ми звънят по мобилния телефон преди да го вдигна и съм близо до някакви тонколони било то на радио, телевизор или компютър се наблюдават ясни и доста дразнещи смущения.
МОЖЕ ЛИ ДА СЕ НАПРАВИ НЯКАКВО УСТРОЙСТВО НА ТОЗИ ИЛИ ДРУГ ПРИНЦИП КОЕТО ДА НАСОЧИ ПОДОБНИ СМУЩЕНИЯ И ДА ПОВЛИЯЕ ВЪРХУ ТОНКОЛОНИТЕ КОИТО СЕ НАМИРАТ В СЪСЕДНА СТАЯ РАЗДЕЛЕНА ОТ ЕДНА СТЕНА....

ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ И МОЛЯ НЕ МЕ СЪДЕТЕ ЗА ЖЕЛАНИЕТО КОЕТО ИМАМ ДА ПРЕЧА НА "ДОБРИТЕ " СИ СЪСЕДИ.....
piron45 - майстор
Може колега, предполагам един сигнал генератор ще свърши работа да започнат да му пищят колоните. Зависи колко си навътре в електрониката. Подробности повече може да получиш на следния линк :

http://www.bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?p=3
sstefanov - майстор
Викайте полицията. Няма друг начин.
Spokoiniq - майстор
Ако е радио можеш да го смутиш и да влезеш в честотата му, после каквото ти хрумне.Ако е с друг източник не знам.
housedoktor - майстор
имаш право да предприемеш законни мерки в този случай.Ако не помогнат и те -имаш casus belli :т.е основание за война :shock:
krasiorocknroll - специалист
Да насочиш по-мощни тонколони към съседа си! :)
Wishmaster-ruse - специалист
Ако музиката е от компютър :-D приготви си няколко керамични кондензатора свързани заедно и ги зареди в контакта :razz: после отиваш на покрива и му намираш кабела за интернета и разбира се преди това научаваш кой кабели ползва мрежовата карта и разреждаш кондензаторите в мрежовата му карта ако имаш късмет картата може да повлече и дъното да изгори заедно със нея и така музиката ще заглъхне за неопределено време. :shock: ако не стане така може и 220 волта да му пуснеш ама поне бъди сигурен че има хора та да видят ако нещо тръгне да се пали от токовия шамар дето ще получи. :-D
Давам само пример но не го препоръчвам. И аз съм за това да викнеш полиция би трябвало да не му казват от кого е оплакването и да му съставят акт за нарушение а за Българина най болезненото нещо е да му бръкнат в джоба :wink: Успех :2thumbs:
Здравейте и благодаря на всички, но нека да дам малко повече светлина в историята. Първо методи с рязане на кабели, ток по компютрите и всякакъв тип "военни действия" с по-силна музика и т.н. не ме интересуват. Това което искам да постигна е възможност да се появат смущения в тонколоните....Защо в тонколоните - незнам какво ползва. Е от време на време е xbox, друг път песни но според мен не е сведено само до компютър или кабеларка.
Живея в Испания и идеята с полицията на пръв поглед звучи резонно, но не е точно така...Проблемът колкото и страно да ви се струва е в това, че в последно време вече съвсем явно се забелязва расизъм и омраза на всички чужденци....Наглите ми съседи ме запитаха и на кого мислиш че ще повярва полицията....и започнаха да пускат силно каквото и да е било, но за кратко...дори ако се обадя като дойдат ще бъде тихо...Както разбирате не мога да прибягна нито до някой от любимите ни методи за молба за уважение(например по два шамарая за всеки желаещ)-ще ми излезе много солено финансово. Затова се интересувам за решаване на проблема по гореописания от мен начин или някакъв подобен....Ако можете помагайте!
sstefanov - майстор
Това, което искаш може да стане с добре фокусиран гама-лъч. За да го произведеш може да използваш малък насочен ядрен взрив.
ben84 - специалист
Магнетрон от микровълнова и параболична антена. Това само по принцип но не го препоръчвам :hot:
  • 1
  • 2

Тема "предизвикване на шум в тонколони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: