От мобилни телефони до цифрови камери
solo5 - майстор
Какъв кабел да ползвам за ТВ приемник?
Мисля след време да се вържа към Булсат и искам да изведа подходящ кабел
Някой би ли казал каква марка, колко ома и т.н. да ползвам
Има ли някакви особености при Булсат и т.н. :roll:
resco - специалист
До колкото ми е известно почти всеки коаксиален кабел би ти свършил работа. но все пак ето един който мисля че е добър
http://www.vga-sat.com/e-shop/?%CA%EE%E ... %EB%E8,100
Аз за моя булсат съм ползвал обикновен коаксиален - не му знам модел, марка, омове, но е такъв дето го слагат и кабелните оператори. Върши ми добра работа и нямам смущения! :)
Дано съм помогнал! Ако има някой по-специалист да се изкаже че и на мен ми стана интересно дали имат значение омовете и колко голямо е то?
ArturDent - Почти Безобиден
Ами тия омове са импеданс (вълново съпротивлеие), и всичките май са 75 ома. Имаше навремето в стаааарриите компютърни мрежи и такива на 50 ома, с шеметната скорост от 10 MB.
vesel - специалист
Коаксиален кабел 75 ома. Гледаш да е с плътно и солидно жило, оплетката да е с повечко жички и екраниращо фолио.
Все още продължават да пробутват в магазините от оня 50 омовия, дето е за старите комп мрежи :roll:
bayan - специалист
Кабела нее от значение ама сплитера и връзките на кабела са важни за качеството
vesel - специалист
ОК, щом кабелът не е важен, може да се ползва мостов 2,5 мм2 за тази "ниска" честота (над 2 GHz) :shock:
metero - напреднал
75 ома кабел. Изолацията между ширмовката и жилото е желателно да е пореста ( като аерошоколад), това намалява затихването. Има го в Конрад и не е скъп, както и на много други места. По принцип , колкото е по-дебел, толкова по-малко затихва и е по-скъп.
50 омовия кабел се използва за радиовръзка.
zoro1 - специалист
Питаш накой техник от кабелната да ти намери парче RG11 и два конектора за него ,зависи колко метраж ти трябва.Ако имаш познати в Евроком тяхния е хубав -comscope иначе повечето ползват българския VEOS който не е лош ,даже е с изцяло медно централно жило.
Iliev Labs - специалист
А защо не викнеш БУЛСАТ да монтират направо?
Кабела си влиза в цената на монтажа, а тя е символична.
ArturDent - Почти Безобиден
metero Опппс колега двете трърдения си противоречат - това за порестата изолация и по-дебелия кабел.
Идеята е да има по-добра изолация (електрическа и магнитна) между жилото и оплетката. Плътната изолация е по добра.
Недоразумението идва от там че кабелите с пореста изолация са просто по по-нова технология, по-нови машини и по-качествени материали и малко успяват да спестят от изолация. Абе по-високо качество са. Но принципно плътната изолация дава по-добро съотнощение сигнал/шум.

Тема "Какъв кабел за ТВ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: