От мобилни телефони до цифрови камери
BALKY - специалист
Здравейте, тъй като започвам да си оправям новопостроено жилище ми се ще да сложа и охранителна инсталация и да се вържа към някой от фирмите (СОТ или 3S).
Въпросът ми е горе-долу колко пари излиза такава алармена система с 5 обемни датчика и 5-6 магнитни? Не искам да е нещо супер модерно, но все пак да върши някаква работа :)))
За самото полагане на кабелите е ясно след като се определят местата на датчиците, но ми е интересно колко горе-долу излиза централа,контролен панел, датчици)? Ще съм благодарен за всякакви идеи и предложения...
masteradmin - майстор
Около 200 лева е алармата с 2 датчика. Купи си Парадокс, и се вържи към СОТ- 161, най - добри са и ще ти струва 10 евро на месец.
BALKY - специалист
Благодаря за информацията!! Ако с два датчика е около 200 лева то с 5 обемни и 5-6 магнитни колко пари ще излезе...
naskov - майстор
Maгнитните са евтини -по 2-3лв. За другите не помня колко ми взеха
metero - напреднал
Обикновено стигат 2 магнитни- за входната врата. Останалите се слагат инфрачервени. Включително и в коридора се дублира магнитния датчик с инфрачервен- крадците се научиха да блокират магнитните датчици преди 2-3 години.
Трябва да направиш план на алармата- къде ще стои централата с предавателя ( трябва да има радиовидимост), къде датчиците, как ще вървят кабелите. Най-добре да се консултираш със специалист- монтажник на аларми.
Още нещо. Сега покрай кризата се отказват доста хора и се сваля техника от обекти поради неплащане. Такава техника може да купиш на половин цена, например в DSC.
stefan_gb - специалист
BALKY написа:
Благодаря за информацията!! Ако с два датчика е около 200 лева то с 5 обемни и 5-6 магнитни колко пари ще излезе...
Така наречените обемни или инфрачервени са около 12 лв за брои взависимост от производителя, сложи и пожарен ако имаш финансова възможност :-D
ditronix - специалист
И обемните (PIR) ги избери от тези,дето са по около 30-тина лева за брой,за да не си слагаш таралеж в гащите.Има и комбинирани такива (PIR+MW),koито са перфектни и почти напълно изключват лъжливите сработвания.Стотина лева повече едва ли ще ти сбъркат сметките.Магнитните освен на входната врата според мен са излишни,ако в помещенията слагаш PIR-ове.
Nimi - специалист
8 зонова централа с клавиатура, 5 обемни датчика, акумулатор 5Аh, пиезосирена, магнитен контакт... - 238лв. с ДДС.

Ако искаш комбинирани датчици (PIR+MW).. цената става 355лв.

Трябва да намериш кой да програмира и монтира алармата.

Тема "Аларма - моля за съвет !!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: