• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
stanimir62 - специалист
Поради използване на фотоклетка в тоалетната на болница тези лампи много често горят.И вместо икономии инкасират загуби поради честата смяна.Сигурен съм ,че гори едно и също нещо в електрониката.Някои запознат ли е с тези схеми и можели да даде съвет.Лампите са марка REAL 18W
hygro - майстор
Това е принципен недостатък на технологията - всяко палене скъсява живота на тръбата, дори и електрониката да е свястна...

Има компактни луминесцентни лампи, оптимизирани за често палене, но нямам представа дали се внасят тук - не ползвам изобщо такива лампи.
lubomirlz - специалист
Хигро е прав, честото палене е недостатък на луминисцентните лампи.
На такива места сменяйте с нажежаема жичка.
torbalan - Дървен философ
докато има обикновени - ползвайте обикновени лампи...
в тоалетната лампите светят сравнително за кратко, така че кой знае какви икономии от енергоспестяващи лампи няма да има...

пък за в бъдеще - светодиодни...
mita6kiii - специалист
Значи при светодиодите няма грижи за често on-off?
torbalan - Дървен философ
мисля, че те имат най-дълъг живот...
solo5 - майстор
stanimir62 написа:
Поради използване на фотоклетка в тоалетната на болница тези лампи много често горят.И вместо икономии инкасират загуби поради честата смяна.Сигурен съм ,че гори едно и също нещо в електрониката.Някои запознат ли е с тези схеми и можели да даде съвет.Лампите са марка REAL 18W
Първо Real са някаква измислена китайска марка произведена за Дени Лайтинг
Второ щом сте се хванали на хорото с енергоспестяващи лампи поне го играйте докрай, т.е оставете ги включени за постоянно щом се включват често
... нали са 5 пъти по-икономични от нормалните, така няма да се харчите за лампи
... или както Торбалан спомена по-горе се върнете отново на лампи с нажежаема спирала
blv - специалист
Според мен промлема не е осветителя а датчика, там може да се помисли за алтернатива. Пробваи с хубав осветител напр. на Осрам.
piron45 - майстор
Само замяна на лампата с мощни диоди ще реши проблема за дълго. Както по горе каза колегата тях не ги плаши честото включване. Пък и за тоалетна не ви трябват и кой знае колко големи мощности, няма да бродирате там я :lol:
бат Вальо - специалист
В диодите е бъдещето.
  • 1
  • 2

Тема "въпрос енергоспещяващи лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: